Nybrink: Jag spikar två ospelade hästar

TRAV

Expertens krönika med tipsen till V75

Nu har det nog brunnit för mig.

Att spika två ospelade hästar, är det seriöst?

Tur att jag åker till Åland och gömmer mig några veckor.

Bäst att dra ur alla sladdar också.

Japp, ska ha lite ledigt nu, beger mig ut i den åländska arki­pe­lagen och fiskar, badar, leker och kollar på Tour de France på eftermiddagarna. Och så blir det väl ett och annat lir. Degen ska in. 

Har också drabbats av hybris efter Västerbo Arthur i lördags. Sånt stiger mig lätt åt huvudet. Att dårar skickar hatmejl för att jag hade tur är inget som biter.

Nej, jag känner torskstanken lång väg. Jag vann, de förlorade. Deras pengar blev mina, sånt svider.

Så den här lördagens V75-tips går i övermodets tecken. Det här är långt ifrån comme il faut, inte det minsta vettigt, jag vet. Men om mina två långskott vinner ...  för Island vann ju, allt kan hända.

Kan rita om kartan

V75-1: Alla säger att det är spets och slut med Sir Ratzeputz. Jag blir osäker. Är han verkligen så snabb den första biten? Tänk om Ready for More får ett övertag och hinner förbi? Då har vi ritat om kartan helt och hållet. Spelar därför med fyra streck, väl medveten om att Sir Ratzeputs tagit en längd på Ready for More i starten (Bergsåker 29 augusti).

V75-2: Två kanoner från 60 meters tillägg i ett lopp över tre varv. Inte alls svårt, Amaru Boko var enormt fin när han pullade ifrån senast. Intrycket var härligt, prestationen kanske mer intet­sägande. Och Alfas da Vinci såg ut att vara tillbaka senast. Då brukar de andra få ducka.

V75-3: E3-finalen för ston kan faktiskt gå till Uncertain Age. Hon är ingen kändis men hennes insats i kvalet senast förtjänar att lyftas fram. I 1.08-fart sista 500 spurtade hon efter en resa i kön och såg bättre än ut någonsin på barfotabalans. En procent är hon spelad till och jag fattar inte. Kördes försöken i hemlighet?

V75-4: Vidöppet och tio tänkbara så det fick bli alla på lappen. Digtal Engine har inte bra chans men kan vinna, noll procent på honom.

V75-5: Har följt Slide So Easy i de två senaste starterna och det har varit trevligt. Flemming Jensens häst har spurtat som fasen. Näst senast bakom Pierre som försvann i ledningen och senast flög han fram som tvåa där Hero Sjöhammar vann på V75. Slide So Easy ska tävla med skygglappar för att öppna fortare, är vässad i jobb och kan hitta rygg på ledaren.

Visst, det är förstås att köpa en lott men så är det nästan alltid på V75. Man måste ha tur som en tokig.

Tuffaste uppgiften hittills

V75-6: Makethemark är egentligen en spik. Det inser jag. Hans skalle är inte att leka med och det spelar ingen roll var han sitter, 400 kvar suger han tag i bettet och så är det god natt. Vill ändå dubbla med Louie Brodde som sett ruskigt bra ut. Han är stor, stövlar mest bara på och försvinner när det är upplopp. Tror också att han håller ledningen. Det kan bli Makethemarks tuffaste jobb hittills att knäcka Louie Brodde från dödens. 

V75-7: Inte lätt och det kan vara vettigt att ta alla. Jag provar med hälften och varnar för Ebony Boko som kommer från Sveriges formstarkaste stall. Han såg dessutom grym ut senast.

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM

V75