Nybrink: ”Veijo är taggad – nu kör vi”

TRAV

Experten inför lördagens V75 – se tipsen här

Det är inte fel att vara travsport­älskare så här års.

Frågan är bara om de behöver sotas ur, kanonerna?

Jag har inget svar på det.

Mina spikar har färsk form och hukade kuskar.

Mullret sprider sig i ladorna på travets träningsanläggningar. Ur en del sprids illavarslande rök, ur andra hörs spinnande väloljade F1:or.

Det är våra fyr­benta kändisar som tagit av sig mysbyxorna och startat motorerna. Värsting efter värsting kommer ut i årsdebut och på Kalmar den här lördagen hälsar vi bland annat den

Elitloppsaktuelle (?) Buzz Mearas och den forne (?)storstjärnan ­Ore­cchietti välkomna tillbaka.

Lägg till Sveriges starkaste (?) sto Dernier Viking som äntligen får springa utan skor igen, så inser ni att det kan bli rätt skoj.

Kvar efter första loppet

V75-1: Frankie Brodde trodde jag på senast i ett V75-lopp och han avslutade snyggt men sent som fyra. Han har bra chans, särskilt om Johan Untersteiner ­lyckas lägga sig till rätta  sig i ledningen. Men det är jag inte bergis på så det får bli en klassisk helgardering. Vinner favoriten är min lapp stendöd, jag inser det.

V75-2: Steady Brodda med Adielsson kan funka. Hästen var stenbra senast och uttrycket ”kom aldrig in i matchen” har sällan ­passat bättre.

Läget är prekärt men Erik får göra som Bruce Willis och ­grabbarna i Armageddon.

Siri Lock var läcker i spurten senast och det samma måste sägas om Xena Tim. Men här är nog hakan ute en halvmeter, med bara fyra streck. Det killar i magen.

V75-3: Alfas da Vinci blir jätte­rolig att se igen. Han provar på en ovan disciplin, 2 140 meter, och det talar inte till hans fördel. Men jäklar vad bra han är. Spring Erom är elva år men går som en klocka och spurtar när han bli ombedd, medan Attack Diablo gav Quid Pro Quo det hett om öronen senast. Spets nu? Har vi sett vinnaren i den positionen tidigare i guld?

V75-4: 3 140 meter och sevärt. Dernier Viking kanske inte alls bryr sig om vem hon möter och gör en Calvin Borel (mos) av alltihop? Det kan vara så. Tack Wees insats senast i Paris var förnämlig och dansken är tipset medan Mind Your Face i stort sett alltid ska streckas.

V75-5: Orakel Face leder runt om. Så kan det vara, inget ­krångel, ut på fairway, upp på green, tvåputt, easy par. Men jag går för en birdie och provar med Roses ­Glory som spik. Veijo Heiskanens sto är jätte­bra och hennes insats senast var remarkabel när hon, trots diffus form, blåste till dem på V75 efter en köresa. Nu är bössan laddad och Veijo taggad. Perkele, nu kör vi.

Lillebrorsan i slagläge

V75-6: Buzz Mearas dundrade runt på 1.10,4 i, typ, mitt i vintern på Bjerke den 21 november och det normala är att han är överlägsen, ledningen bommas inte. Men årsdebut, kanske skor och spår av ringrost på en dunder­favorit ... Nej, jag dubblar med Mr Chicago, den såg vi senast och ­Heiskanen är lyrisk.

V75-7: Hank von Håleryd eller Dizzy River?

Varför inte All­eyeson?

Jag tror att Dizzy hamnar i femte invändigt och Hank i dödens medan Alleyeson frontar och rinner undan.

Olympiatravsvinnaren Copper Beechs lillebror är helmysig och ska slås. Jag spelar på att byket går bet på uppgiften.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Spel