Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla & Jägersro.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG24 18.00

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1

Loppet

V86 är ett svårt spel så man kanske ska vara glad när det är få hästar med i loppen … Men det känns ­tyvärr som ett fattigdomsbevis för svensk travsport när det ser ut så här gång efter gång, med sju hästar, nio ­hästar, sju hästar i flera av V86-loppen.

Tipsettan

Habitat är en amerikansk häst som har tagit tid på sig att komma till start i Sverige där han har befunnit sig

sedan i slutet av fjol­året. Vi som inte gillar amerikansk travsport har inte så bra koll på hästen som sådan men förstår ju att det är en bra häst eftersom han sprungit in nästan tio miljoner kronor på 30 starter och vunnit hälften av dessa. Frågan är hur dagsstatusen är. Att Habitat befinner sig hos Peter Untersteiner är ju i sig ett kvitto på att hästen kommer att få chansen att hitta tillbaka till sin allra högsta nivå, men frågan är om han är där redan nu, i sin första start på elva månader. Vi är tveksamma till det men gissar att grundkunnandet är så högt att det mycket väl kan räcka ändå. Vi vill ändå se hästen på svensk mark göra en bra insats innan vi spikar honom. I dagsläget känns det lite

som att köpa grisen i säcken att göra det, och det vill vi inte.

Motbuden

Pajas Face har bra chans att leda runt om – ifall han når ledningen utan större strid samtidigt som Habitat körs snällt alternativt inte är på topp i sin comeback. Men Pajas Face kanske kan hålla undan ändå, han är ju inte dålig och det är inte lätt att plocka längder på ledaren på någon bana, och kanske framför allt Jägersro. Day or Night In kan också öppna bra men den troligaste positionen är kanske rygg ledaren.

Ingen dålig position för en häst som fått en del tuffa lopp och kan må bra av att slippa gå i spåren en gång.

Skrällbudet

Apamand är en dansk häst som vi är imponerade av. Han är både snabb och stark och kan nog minst en 1.10-tid med rätt resa.

Spetsbudet

Det är svårt att säga någon annan än Pajas Face.

! Statistik­vinnaren

Apamand.

✓ V86-2

Loppet

Caddie Lisieux möter som vanligt mest sig själv.

Tipsettan

Det fortsätter att häxa för Caddie Lisieux. Senast toppspurtade kullens bästa häst men blev diskad för en solklar trängning på upploppet. Den här gången kommer hon inte att hamna på innerspår och står hon bara på benen lär hon, trots bra motstånd, vända ut och in på konkurrenterna. Trots bakspår har vi svårt att motivera varför hon ska garderas.

Motbuden

Unique Juni är ett toppsto i den här årgången men snäppet sämre än Caddie Lisieux om denna håller sig

i skinnet. Remember Rivner har mycket vunnet på sin startsnabbhet. Fortune Teller ser fin ut varje gång.

Skrällbudet

Rio Rita Face är bra men har jobbigt utgångsläge.

Spetsbudet

Remember Rivner körs i ledningen igen?

! Statistik­vinnaren

Caddie Lisieux.

✓ V86-3

Loppet

Bara nio hästar men väldigt fina hästar som ­alla ­borde ha en fin framtid på tävlingsbanan om de matchas vettigt.

Tipsettan

New Lexington är en jättefin häst men dödens på Policy of Truth i ett Kriteriekval blev för tufft senast. Har fått ta igen sig en månad och slicka såren och det är bara att hoppas att han är på samma höga nivå som han varit tidigare, för i så fall blir han svårslagen. När han vann på Charlottenlund näst senast öppnade han bra och vann lätt från ledningen. Vi hoppas på ett liknande scenario igen. Även om vi har respekt för motståndet kan vi se New Lexington vinna från andra positioner också, förutsatt, så klart, att han är i full form som sagt.

Motbuden

Fabrize B.R. var en överraskning på toton när han vann senast ( i ett lopp där Springfield var favorit) och det var lite oväntat med tanke på att han hade varit bra i starterna före det, även om han hade stått över lite inför senast. Därför kan han vara ytterligare förbättrad nu. Rajesh Face har hög kapacitet men har fått tunga lopp. Kan han hålla ledningen har han bra chans, men det tror vi inte att han gör. Kan ju lösa sig ändå men slutsatsen blir ändå att han inte kommer att ha en segerchansen motsvarande den förväntade streckprocenten.

Skrällbudet

Jocke Cane har svarat för fina insatser lite i skym­undan, senast bakom lovande Disco Volante.

Spetsbudet

New Lexington bör ha bra spetschans.

! Statistik­vinnaren

Mulligan.

✓ V86-4

Loppet

Given tipsetta men ingen stenklar vinnare?

Tipsettan

Oceanic Clearence visade fortsatt bra form senast i en V75-final. Lite enklare emot nu och en tänkbar spik om det inte var för att det finns andra ännu bättre sådan förslag

i omgången.

Motbuden

Viola mötte enkelt motstånd senast men intrycket var mycket bra, så pass bra att vi tror att hon kan räcka långt här också. Pandora Face har aldrig vunnit men nu ser det bra ut, i alla om hon, som vi tror, kan nå ledningen. Orkidee Skift har hög kapa­citet men har haft svårt att gå felfritt på slutet.

Skrällbudet

Irene Sund ser fin ut varje gång.

Spetsbuden

Miss Gladiator är nog snabbast av alla, men det är svårt att fronta från åttondespår och vi utnämner därför Pandora Face till spetsfavorit. Irene Sund kan också öppna snabbt.

! Statistik­vinnaren

Miss Gladiator.

✓ V86-5

Loppet

Jairo är hästen att slå.

Tipsettan

Jairo har galopperat två gånger på de tre senaste starterna

men egentligen är han inte osäker. Det här är ytterligare en

favorit som vi garderar men som normalt sett är ett bra spikförslag. Han är bra nog att kunna vinna från dödens om det krävs och det är inte omöjligt att kusken söker sig dit för tidig kontroll.

Motbuden

Augustus F. kan bita ifrån sig länge om han får ­bestämma en bit i ledningen. Carabinieri är en av ­hästarna som hoppas att det blir tokkörning i täten eftersom han har sin starkaste bit till slut och egentligen inte är någon sprintertyp. Vivo Per Lei miss­gynnas av bakspåret då han egentligen är startsnabb. Han ser fin och formstark ut och blir det bara lite tryck på loppet spurtar han ner många.

Skrällbudet

De dagar som Onceanforall Face får till det har han chans i de flesta gäng i klassen. Tyvärr är det inte så ofta det sker numera och man får placera in honom

i facket svår-att-tro-på-men-lika-svår-att-helt-avfärda.

Spetsbuden

Augustus F. bör hålla ledningen men det är möjligt att Onceforall Face gör ett försök att få överta. Om det skulle bli gynnar det favoriten Jairo som i så fall kan avvakta med att göra sitt drag.

! Statistik­vinnaren

Jairo.

✓ V86-6

Loppet

Ingenting gratis för Uncle Lasse?

Tipsettan

Uncle Lasse var chanslös att ens hota und­flyende Target Kronos senast, bevisandes att till och med de ­allra, allra bästa ­hästarna har det tufft att vinna från positioner ­längre bak än spets-rygg ­ledaren-dödens när det kommer till sprinterdistans. Nu är det medeldistans men risken för Lasse är att det finns en konkurrent som vill tävla mot honom (det är de ­inte vana vid på Solvalla, de bästa hästarna och lånekuskarna, att det sker) i form av finske Work­out ­Wonder. Uncle Lasse slog denne när de möttes

i Eskilstuna för en dryg månad sedan men det är inte

givet att han gör det igen. Uncle Lasse får ändå ses med toppchans och är en sån där häst som vi hade varit beredda att spika om det hade krävts.

Motbudet

Workout Wonder körde i ledningen senast i Sverige

med Uncle Lasse i rygg. När luckan uppenbarade sig för den senare var Workout Wonder chanslös att ­svara men han var bra och har följt upp den insatsen med en snygg seger i Finland. Vi hoppas att Workout Wonder tar hand om ledningen, för det är nog enda chansen att det ska bli lite spänning i det här loppet.

Skrällbudet

Heavy Sound körs nog snällt från spåret långt ut på vingen men han är så pass bra att han kan bli farlig ändå om det bara blir bra tempo i täten.

Spetsbudet

Antingen tar Workout Wonder hand om ledningen, eller så gör någon annat det och då kan vi kallt räkna med att Uncle Lasse får ta över utan strid.

! Statistik­vinnaren

Uncle Lasse (bilden).

✓ V86-7

Loppet

Hästarna på start är definitivt bra nog att kunna hålla undan. Vi streckar inga från tillägg.

Tipsettan

Bellino B. är mycket bra för klassen och nu har han ett lopp i kroppen.

Motbuden

Dyolo In höll starkt ­senast. Kan kanske

nå ledningen.

Skrällbudet

Xlnt Conways Class?

Spetsbuden

Nummer 3 eller 6?

! Statistik­vinnaren

Bellino B.

✓ V86-8

Loppet

Välja rätt spik är hela grejen i en sån här omgång med så många starka favoriter. Hoppas att vi har valt rätt som har valt Bruno Bagheera.

Tipsettan

Den stora frågan är om Bruno Bagheera kan svara Charming Soldier i spetsstriden. Om inte är han i förlustfara. Men vi ser ett scenariodär han får överta i andra­skedet i så fall. Från ledning är Bruno mycket svårslagen.

Motbuden

Donatello Sisu vann korta E3 och var sen okej utan att vara som bäst i ett Kriteriekval. Är han på topp nu rundar han många men det är svårt att begära seger från tolfte. En av många bakom favoriten.

Skrällbudet

Charming Soldier – på form och startsnabbhet?

Spetsbuden

Det är Charming Soldier som kan lura Bruno ­Bagheera på ledningen men Bruno kan som sagt få överta i ett andraskede.

! Statistik­vinnaren

Donatello Sisu.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav