Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Bergsåker, söndag 11 december.

Spelstopp 16.10 TV 4 Sport 16.00

✓ DD-1

Rankning: 4–3–1–5–6–8–7–2.

Kommentar: Det här är dagens bästa lopp, och då är det ändå miniorer som tävlar. Fina tvååringar överlag där Mr Deauville väl är den som har visat den högsta kapaciteten, ett riktigt fartmonster är han. Däremot verkar han mentalt inte riktigt redo för det här med att tävla och det har blivit både en del galopper och en del småhetsigt uppträdande. Men de gånger han fått till det har han visat att han så här långt är en av de bästa hästarna i kullen, och det tror vi att han kan fortsätta vara om det inte slår runt i skallen på honom av det här tidiga tävlandet. Det bör man ha med sig som spelare – att för Mr Deauville är det verkligen inte långt mellan succé och fiasko.

Vermont Kronos är en fin häst som vi kan tycka har fått dålig utdelning hittills. Här har han hygglig spetschans men är inte beroende av att nå ledningen för att kunna segerstrida. Kapacitetsmässigt tycker vi att de två nämnda nog höjer sig lite över de övriga men det är tvååringar vi talar om, och som sagt i ett av fallen dessutom en osäker sådan, så det känns inte fel att gardera på nu när vi har råd.

Hesiod har inlett övertygande med fem segrar och två andraplatser på sju starter men man ska tänka på att han till stor del har tävlat mot sina egna stallkamrater. När han senast fick se sig besegrad var det av Gravy Trainweb efter en fin duell där de två avslutade i trakterna av 12,5 sista 600. Gravy Trainweb har ett dåligt spår nu men om han kommer till något sånär  – chansen finns ju absolut med bara åtta hästar i loppet – kan han sluta där framme.

✓ DD-2

Rankning: 4–9–10–6–5–7–1–10–8–2–3–12–11.

Kommentar: Det finns inga framtida stjärnor som döljer sig i det här loppet men Tinto One kanske kan gå en bit, det tycks i alla fall finnas en del utveckling i honom. Formen är också fin och i det här ihåliga sällskapet måste han tillmätas goda möjligheter. Selenge är nog den finaste hästen och den med allra högst potential av deltagarna. Han har dock vilat i tre månader och det är inte säkert, knappast ens troligt att han har formen på topp. Vi kan ändå inte plocka bort den hästen som vi tror är bäst och därför låser vi det här loppet på två hästar på båda spelformerna.

✓ DD-systemet 4 rader

DD-1: 4–3.

DD-2: 4–9.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Tvååringar, då är det lurigt. Mr Deauville om han får felfritt? Annars Vermont Kronos?

DD-2: Zelda Zafir är rätt så snabb ut men Spero Ducere kanske är snabbare trots spåret.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Hesiod.

DD-2: Ina Hall.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel