”Det ligger mig tyvärr lite i fatet”

1 av 2 | Foto: Susanne Strandqvist pussar Celebrity Maserati
TRAV

Susanne Strandqvist, 38, har vunnit Dexter Cup och haft häst med i Hambletonian i USA – men i Sverige är hon relativt okänd.

Nu hoppas hon ha fått fram en reklamhäst i Countdown Fougett.

– Jag är inte sådan som pratar med allt och alla, och det ligger mig kanske lite i fatet, säger hon till Trav365.

För snart två år sedan kom Susanne Strandqvist hem till Sverige, Malmö och Jägersro.

Då hade hon varit elva år i USA – där hon firat stora framgångar.

Tillsammans med sin sambo tog hon flera triumfer med passgångare, och den bäste häst hon själv tränade var Celebrity Maserati som vann runt en halv miljon kronor i Dexter Cup, och som deltog i storloppet Hambletonian.

Men hemma i Sverige är hon relativt okänd för den stora massan – med sju hästar på träningslistan, varav tre är ostartade.

På lördag blir hennes femårige valack Countdown Fougett favorit på V75, en häst som Susanne Strandqvist hoppas ska bli hennes reklamhäst.

”Saknar vissa grejer med USA”

– Jag saknar vissa grejer med USA, men överlag är jag glad att vara hemma, jag trivs bra hemma, säger Susanne Strandqvist till Trav365 och fortsätter:

– Det är snart två år sedan jag kom hem, så jag har inte varit hemma så länge. Det har varit ganska tyst, men det har varit skönt i sig, det har varit skönt att komma hem och landa lite.

Vad tycker du om ditt stall för dagen?

– Jag har inte så många hästar i träning, men jag har två stycken som jag tycker är fina, och någon treåring som jag hoppas ska bli fin för framtiden.

Hur stort stall skulle du önska att du hade?

– Jag gillar litet antal, jag har lite kontrollbehov och ska kunna styra och ställa, och ha ett finger med i spelet, så jag skulle önska kring 10-15 hästar med hög kvalitet. Det är inte så många som har koll på mig här hemma i Sverige tyvärr, jag är inte sådan som pratar med allt och alla, och det ligger mig lite i fatet.

”Jag tror på honom”

Femåriga valacken Countdown Fougett blir på lördag klar favorit på V75 från Örebro, en häst som Susanne har stora förhoppningar på.

– Jag tror det finns mycket i honom, han är fem år men emellanåt är han som två i huvudet, och jag tror det finns mer utveckling i honom. Han är lite grön och omogen, men är inte alls hårt tagen så det borde finnas mer i honom. Det var ju inte så länge sedan han kvalade, säger Susanne Strandqvist och fortsätter:

– Det är en häst som jag har förhoppningar på, att han ska bli lite av en reklamhäst för mig, bara han får vara fräsch och fin.

Vad tror du om lördagens uppgift?

– Jag tycker det känns bra, han gick jobb i onsdags och kändes smidig, pigg och fin och jag tror på honom. Jag tycker att han blir starkare och bättre för varje lopp han gör, och han borde gå framåt undan för undan. I dagsläget finns det inga orosmoln på himmelen.

”Kul att få in unghästar”

Countdown Fougett har lottats till andraspår bakom startbilen, tillsammans med Christoffer Eriksson.

– Han är hyggligt startsnabb, men jag tycker att han är bäst när han får löpa i ryggar, och ibland kan man inte ladda med honom för då blir han för hetsig. Men, Christoffer känner hästen väl och han får lägga upp det som han vill.

Några ändringar?

– Nej, det blir barfota bak, helstängt huvudlag och customvagn precis som vanligt, säger Susanne Strandqvist och avslutar:

– Jag har ett rykte om mig att vara duktig på heta hästar, lite problembarn, men det är svårt att lyckas med alla, och en del hästar har fått mig att inte se så bra ut. Det skulle vara kul att få in lite unghästar, och jag hoppas Countdown Fougett kan vara hästen som gör att man syns lite mer.