Pappa bröt handleden – då vann sonen 400 000

1 av 2 | Foto: Mamma Susanne Oscarsson ger sonen Kevin Oscarsson en puss i vinnarcirkeln
TRAV

Pappa Jim Oscarsson bröt handleden – då fick sonen Kevin Oscarsson, 21, chansen i storloppet.

Det slutade med en mersmakande andraplats bakom världsstjärnan Nuncio och 400 000 kronor in.

– Det var en otrolig kväll, säger Kevin Oscarsson till Trav365.

Proffstränaren Jim Oscarsson var med om en olycka hemma på gården i Julmyra och bröt handleden – tätt inpå storloppet Jubileumspokalen på Solvalla.

Då fick den unge talangen Kevin Oscarsson, Jims son, chansen bakom stallets stjärna Explosive de Vie i miljonloppet.

21-åringen tog chansen och slutade tvåa i loppet bakom Stefan ”Tarzan” Melanders Nuncio, efter en perfekt styrning av Kevin.

Andraplatsen var värd 400 000 kronor och som pricken över i:et avslutade Kevin storloppskvällen med att vinna tillsammans med familjens Defy Anything, en seger som var värd 40 000 kronor.

21-åringen körde in 440 000 kronor – på två uppsittningar.

”Satt mest och njöt”

Den unge talangen hyllades för sin styrning i Jubileumspokalen bakom Explosive de Vie, och överöstes av ryggdunkningar och gratulationer.

– Det var en otrolig kväll, jag fick otroligt mycket gratulationer i går, mycket mer än jag trodde. Jag satt i 1,5 timme i bilen på väg hem till Halmstad i går och svarade på sms, Facebook och Twitter, det var otroligt mycket hälsningar och det var verkligen uppmärksammat, säger Kevin Oscarsson till Trav365 och fortsätter:

– Allting stämde perfekt för min del, det var en otrolig kväll och hästarna presterade verkligen. Det var verkligen en kväll som man kommer att minnas.

Du somnade gott i går?

– Jag satt mest och njöt i bilen på väg hem till Halmstad, och att somna sedan var inga problem. Det var en otroligt skön känsla.

”Lite som en seger”

Hade du kunnat tro det här på förhand, när du fick chansen?

– Det är klart man satt och spekulerade innan loppet, vi hade fått ett bra spår och hade en häst i toppslag, och jag satt och spekulerade i hur loppet skulle kunna bli kört. Men, det måste klaffa i loppet också, och det blev ungefär som jag hade trott med positioner och så där, säger Kevin Oscarsson och fortsätter:

– Men visst, på förhand trodde jag inte att jag skulle vara klar tvåa i loppet. Jag kände mig inte slagen på förhand för jag vet att hästen är riktigt bra när han är på topp, men att vara klar tvåa bakom Nuncio är lite som en seger.

Det såg ut att finnas krafter kvar i mål också?

– Ja, det gjorde det, jag hade aldrig slagit Nuncio, men det fanns krafter kvar till nästa gång. Pappa, Jim Oscarsson, har lagt en bra grund på hästarna, de blir aldrig trötta, säger Kevin Oscarsson och tänker på att Jim Oscarsson varit en av de som tagit fram Nuncio.

”De var väldigt stolta”

Du fick också avsluta onsdagen med att vinna tillsammans med pappas Defy Anything?

– Det var riktigt roligt, det kändes redan i värmningen att han var i toppslag, han värmde otroligt fint. Han var bättre i loppet än vad jag ändå trodde på förhand, det var en riktigt bra prestation.

Det måste kännas lite extra att fira sådana framgångar som du gjorde under onsdagen, med familjehästar?

– Helt klart, helt klart, det är alltid roligare när man får vinna åt familjen, vi är ju ett familjeföretag och det var väldigt, väldigt roligt. Skönt också att det gick så bra efter all uppmärksamhet som jag fått inför Jubileumspokalen, att man inte skämde ut sig, skrattar Kevin.

Vad sa mamma och pappa?

– De var väldigt stolta och glada, de tyckte att jag hade gjort ett bra jobb, och de var väldigt stolta. De var nog lika mycket uppe i varv som jag.

”Tur i oturen”

Så här i efterhand kanske det var bra att Jim bröt handleden?

– Precis, precis, klart det var olyckligt, men det var väl tur i oturen. Nu fick han känna på hur det var att sitta på restaurangen en travdag också, det är han inte van vid.

Gav det här mersmak inför framtiden?

– Helt klart, det är det här man siktar på och drömmer om, att få vara med i de större loppen. Jag kommer fortsätta sikta och drömma om det, helt klart, säger Kevin Oscarsson.   

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav