Bakspår och utan seger – jag spikar

TRAV

Känner inte igen mig själv, vad hände liksom? Hamnade på

jättefavoriterna. För hur sågas Nuncio och Månprinsen A.M.?

Som tur är har jag hittat ett gäng rysare på annat håll.

Lite som en A-lagare som tagit ett återfall och skäms som en hund. Jag som gått på möten, stått upp och dyrt och heligt lovat att aldrig mer spika omgångens två största favoriter.

Men när de stoppar fram så fina hästar framför näsan, från så bra lägen och säger ”Varsågod, Micke” är det himla svårt att tacka nej. Bara den här gången, smaka lite. Nästa vecka blir jag mig själv igen. Jag ska bli bra en annan dag.

Stormförtjust direkt

✔ V75-1: Lång distans, voltstart och inte det minsta lättspelat. Kan i och för sig behövas. Mitt drag är Only Eyes Broline som jag följt på slutet. Såg honom vinna i Boden i juni och blev stormförtjust direkt.

När han vann till högt odds på V86 i Visby i juli blåste det till längst ut i banan och jag kände vinddraget nere vid staketet. Att han inte placerade sig långt fram på V75 senast berodde enbart på strul – han spurtade som en tok långt bakom vinnaren. Ta ändå många och glöm inte Mr Jäger heller.

✔ V75-2: Le Miracle är något i stil med världens läckraste häst. Och bra är han också. Han borde vinna men jag kan ju inte spika tre jättefavoriter. Det vore helt sinnessjukt. All Above Ås får ni inte missa. Kolla gärna senaste starten där han är strålande bra från dödens.

✔ V75-3: Månprinsen A.M. förlorade på Åland senast. Hur det gick till? Gunnar Melander körde rally i spåren på en potatisåker, vilket slutade med mjölksyra och braktorsk mot finska eliten. Så säger han själv i alla fall. Här glider de till ledningen efter 400 meter och blir svenska mästare.

 V75-4: Lika svårt som V75-1 och sju streck är inte mer än hyfsat garderat. Part Two är intressant om det skulle lösa sig från läget. Hon gick en urstark långspurt i spåren sista 1 000 senast, i 1.10,5-tempo, om nu tider har något värde?

✔ V75-5: För att inte hamna i samma uppkörda spår som

alla andra provar jag med fräck spik på M.T.Kingsize. Daniel Redéns fyra­åring har aldrig vunnit och har bakspår. Räcker det som motivering? Inte? Okej, han såg betydligt bättre ut i första starten efter vila. Han är kastrerad under uppehållet och har alltid varit ett löfte. Kihlström får förtroendet som kusk bakom min chansspik.

Jag ser gärna att han gör det han är bäst på – avgör från ingenstans sista 50.

Förlust bara en fantasi

✔ V75-6: Världens bästa häst med världens bästa kusk från världens bästa spår. Om det blir spännande? Nja, inte särskilt. Möjligen kan det hetta till en aning om Nuncio blir av med ledningen, om Björn Goop skulle få för sig att bränna av ett magasin direkt med Oasis Bi. Men det är väl mest bara fantasier.

Om Nuncio blir av med ledningen tar det inte länge innan han ­sitter där igen. 

✔ V75-7: Michelangelo Ås kan leda runt om, lär inte vara sämre med loppet i kroppen. Jag vill ­ändå ha med världsrekordhästen Tobin Kronos och spurtraketen King City på lappen. Den sistnämnde har vunnit från hopp­lösa spår på kort distans på V75 två gånger i rad.

Helgens tips

1. 9 Only Eyes Broline (Bergsåker, V75-1)

Speedkula med smygläge. Städar av allt med klaff?

2. 3 All Above Ås (Bergsåker, V75-2)

Höll strålande i dödens senast. Roliga rysardraget.

3. 10 King City (Bergsåker, V75-7)

Älskar distansen. Kan inte räknas bort nu heller.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 9–12–1–7–4–6–10 (res 2–3)

V75-2: 10–3–2–9–12–1–4 (res 6–7 )

V75-3: 5 Månprinsen A.M. (res 4–1)

V75-4: 8–13–1–7–9–3–4 (res 2–10)

V75-5: 11 M.T.Kingsize (res 2–3)

V75-6: 1 Nuncio (res 9–3)

V75-7: 4–8–10 (res 7–2)

1 029 rader/514,50 kronor