”Det är dragen mot miljonerna i kväll...”

1 av 4 | Foto: Hugo Acuna.
TRAV

Spelproffset Hugo ”Hugo Boss” Acuna har spelat in två miljoner kronor på trav – bara i maj.

I kväll hoppas han på nya vinster när det är dags för V86 – en spelform han skördade stora framgångar på i fjol.

– Tor Mento och Emil Tuffing är miljondragen, säger han till Trav365.

I fjol spelade Hugo, mer känd som ”Hugo Boss”, in 23 miljoner kronor på trav.

Inledningen av 2016 har varit lite tyngre för spelproffset.

– Från att vara en anonym proffsspelare till att alla helt plötsligt kände till Hugo Boss efter att Tomas hos TK:s Spel valde att öppna munnen, klart det kändes konstigt, förklarade Hugo Acuna de sämre resultaten för Trav365 tidigare i år.

Men nu har det börjar lossna för Acuna igen, den gångna helgen gjorde han, enligt egen utsago ”rent hus på V75”, när han spelade in runt 500 000 kronor.

Med helgens vinst är Acuna uppe i drygt två miljoner kronor till TK:s Spel i Norrköping under maj, och i kväll siktar han på nya vinster när V86-tävlingarna avgörs på Solvalla och Jägersro.

”Nu är jag tillbaka”

– Nu känns det som att jag är tillbaka, det har egentligen gått bra hela tiden utanför TK:s Spel andelsspel, men det var många som ville lägga sig i där hur jag spelade, det blev lite tjafs och det påverkade mycket, säger Hugo Acuna till Trav365 och fortsätter:

– Men nu har det lugnat ner sig där och då går det bättre.

Vad har du för drag till V86 i kväll?

– 12 Tor Mento (V86-3) tror jag faktiskt kan vara kvällens bästa spik, jag tycker han står bra inne i det här loppet och han är helt bortglömd. De här långloppen kan vara luriga, och som spelad till tre procent kan det vara bästa spiken i jakt på miljonerna.

En treprocentare, i skrivande stund, som bästa spik. Vad har du mer?

– En till treprocentare, 3 Emil Tuffing (V86-8) tyckte jag såg tankad ut efter sin galopp senast och den kan sitta där i kväll. Det som är det bästa med V86 är att det räcker med en smäll för att det ska sticka iväg i utdelning och en smäll i sista V86-avdelningen rensar alltid lite extra, säger Hugo Acuna.