Sportbladets tips till V75 – på Åby

TRAV

Så tippar experterna till lördagens V75-omgång

Här är Sportbladets tips till lördagens omgång på Åby.

Sportbladets experter Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

✓ V75-1

Loppet

Den enda gången på året då vi får uppleva samma hästar i två olika avdelningar i en V75-omgång. Det är alltså redan så sent på sommaren att det är dags för Åby Stora Pris.

Tipsettan

Inte mindre än fyra Elitloppshästar har hittat till Åby den här helgen, och av dessa fyra tycker vi att det är två stycken som höjer sig – två stycken som glänste i Elitloppet utan att räcka ända fram. Här i det första heatet har dessutom både Un Mec d’Heripre och Propulsion bra startspår och då finns ingen anledning att strecka några fler än dessa. Un Mec d’Heripre skulle rentav kunna vara en spik – sett bara till hur vi förväntar oss att loppet blir kört. Propulsion kan nämligen normalt sett inte ta sig förbi Un Mec d’Heripre från start och det mest troliga scenariot är att Un Mec d’Heripre öppnar så pass bra att han tidigt kan köra sig till ledningen. Från den positionen vann han ett Elitloppsförsök, där han höll undan för självaste Nuncio. Anledningen till att vi garderar är att vi kan ha fel i spetsstriden, vem vet vad exempelvis ­Mosaique Face hittar på, och då kan allt beträffande det ­taktiska ställas på ända.

Motbuden

Propulsion är nämnd, och streckad, på vår kupong. Kan vinna från alla positioner. Svårt så klart från dödens på Un Mec d’Heripre, men inte jordens skräll om Propulsion reder ut även detta. Mosaique Face gjorde sitt bästa lopp för året senast.

Skrällbudet

Tycoon Conway Hall? På att han kan få rygg ­ledaren. Sedan är det förvisso svårt att se hur han ska ta sig förbi den som leder, men han har i alla fall läget som krävs för att han ska kunna skrälla.

Spetsbudet

Un Mec d’Heripre efter en kort bit?

! Statistik­vinnaren

Propulsion.

✓ V75-2

Loppet

Ett av många lopp där favoriterna är starka men det inte borde krävas så mycket, egentligen, för en skräll.

Tipsettan

Isor Håleryd ser allt mer ut som en riktigt, riktigt bra häst. Motståndet är hårt den här gången men det som främst kan stoppa honom, och som gör att vi garderar, är om han får en tung inledning. I så fall är han sårbar för hästar som kommer på bland annat open stretch på upploppet.

Motbudet

Digital Yankee kommer att hamna bra till oavsett vilket taktiskt val kusken gör.

Skrällbudet

Raja Ribb är okänd, än så länge, men mycket bra.

Spetsbuden

Digital Yankee är snabb ut och kan nog tänka sig att prova i ledningen. Det kan i så fall tänkas göra livet surt för favoriten. Andra startsnabba hästar är Crosby och Raja Ribb.

! Statistik­vinnaren

Isor Håleryd.

✓ V75-3

Loppet

Vi har slutit en pakt med oss själva: att aldrig gå emot Nadal Broline.

Tipsettan

Nadal Broline förlorade senast. Hästar som honom förlorar inte

bara. Förklaringen kom snabbt från hans tränare, Nadal Broline hade inte fått det fäste han kräver. Åbys bana borde erbjuda det fästet och då tror vi att Nadal Broline också löser uppgiften, trots att den på förhand är allt annat än enkel.

Motbudet

Takethem är en stenhård motståndare till Nadal Broline. Speciellt om det blir som det ser ut att kunna bli; att Takethem når ledningen efter en bit.

Skrällbudet

Inget skrällbud, men Fridericus kan rensa lite.

Spetsbuden

Hero Sjöhammar, Only One Winner och Trust Launcher är startsnabba, men Takethem får överta?

! Statistik­vinnaren

Nadal Broline.

✓ V75-4

Loppet

Oavsett vilken rikstotoklass det handlar om – Åby bjuder på det ena fantastiska loppet efter det andra.

Tipsettan

M.T.Joinville får det ena hårda loppet efter det andra men här borde han kunna få ett snällt lopp i den främre träffen. Då kan det vara hans tur att ta en välförtjänt seger.

Motbudet

Gucci Degato över­tygar varje gång. Han är snabb ut men minst

lika bra med en rygg­resa som han är från ledningen.

Skrällbudet

Fler än de vi streckar har chansen att vinna. Västerbo Exact?

Spetsbuden

Kalle Kalas tar ledningen. Sedan är frågan vilken taktik man väljer med honom, med tanke på att det är full distans och dessutom finns tillgång till open stretch. Om han vill släppa tror vi på bäst chans för Gucci Degato att få överta.

! Statistik­vinnaren

Sloppy Joe.

✓ V75-5

Loppet

Samma hästar men omvända startspår – det är vad som gäller i det andra heatet av Åby Stora Pris.

Tipsettan

De två stora favoriterna från V75-1 har i den här avdelningen betydligt sämre spår, men vi tror ändå mest på dem. Nu så klart mest på Propulsion. Om Un Mec d’Heripree är ett spikförslag i V75-1 så är Propulsion det här.

Motbuden

Övriga sex deltagare har större möjligheter att ta hem den här avdelningen än den första. I alla fall gäller detta för de som har bättre utgångslägen än Propulsion och Un Mec d’Heripre. Vi streckar fem hästar. Food Money är intressant. Det är ett minus för honom att det finns open stretch att tillgå eftersom det innebär att någon alltid kommer att få chansen att spurta mot honom, det är alltså inte säkert att det räcker med att han kan ta emot, och ge, de två främsta tunga resor. Men det kan gå vägen ändå, Food Money har ju trots allt varit nära att hålla undan för Nuncio från ledningen, och vi räknar iskallt med att det är den positionen som gäller för honom här. Västerbo Highflyer ser ut att vara favorit till positionen i rygg på ledaren, förutsatt att det är Food Money som är ledaren, från den positionen blir Västerbo Highflyer mycket farlig i nuvarande form. ­Mosaique Face vill nog även i det här heatet gärna till ­ledningen. Men det blir precis som i det förra svårt att nå dit av egen kraft.

Skrällbudet

B.B.S.Sugarlight är den mest svårbedömda del­tagaren i Åby Stora Pris. Alla vet vad han kan, men i de senaste starterna har han inte sett som bäst ut.

Spetsbudet

Startsnabba hästar på de fyra innersta spåren men klar spetsfavorit är Food Money. Hans bästa segerchans ligger väl i att han provar i ledningen? Oavsett vad det kostar?

! Statistik­vinnaren

Propulsion.

✓ V75-6

Loppet

Lurigt lopp till vilket vi har sparat mycket pengar och streck, för att kunna helgardera.

Tipsettan

Känslan är att Cab Hornline står stenhårt inne, att han verkligen

kommer underifrån och möter mer etablerade hästar. Men han ser väldigt fin ut och vår bedömning är att han ska ha en vettig chans att kunna nå ledningen. Därför får han tipset.

Motbuden

Bravo Navarone är given på alla kuponger, så fin som han är. Sedan är det efter tycke och smak, men vi vill inte avfärda någon.

Skrällbudet

Med en dåres envishet: Återigen Reve d’Amour.

Spetsbuden

Furious Francis är snabb ut men får svårt att svara ut exempelvis Max Bob. Vi räknar med att han kan tänka sig att släppa och ger då Cab Hornline ­chansen att kunna överta ledningen.

! Statistik­vinnaren

Caesar Sisu.

✓ V75-7

Loppet

För spänningens skull har den fantastiske Sauveur dragit åttondespår.

Tipsettan

Eftersom Sauveur är en av Europas bästa hästar tror vi att han

löser den här uppgiften trots det mycket ­tråkiga utgångsläget. Men den långa distansen gör att han och kusken ­inte behöver ha någon ­taktik. De kanske till och med kan kosta på sig en lugn avgång och avvakta i kön en bit.

Motbuden

Dante Boko är vi imponerade av. Även om han inte fått resultaten med sig på slutet har han sett jättefin ut. Glen Ord Superb blev norsk mästare senast.

Skrällbudet

Med maxklaff och favoritstrul, kanske Repay Merci.

Spetsbudet

Dante Boko bör vara snabbast första biten om han laddas. Släpper till någon bra för att efter tre varv i stället utnyttja sin speed på open stretch?

! Statistik­vinnaren

Sauveur.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Trav

V75

V75-tips