Sportbladets tips till Extra V75 Bjerke

Uppdaterad 2016-12-06 | Publicerad 2016-06-12

Så tippar experterna till helgens V75-omgång

Här är Sportbladets tips till söndagens omgång på Bjerke.

Sportbladets experter Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

V75-1

Loppet

Många bra men Mellby Club står för bra till?

Tipsettan

Det är ett par riktiga styrkdemonstrationer Mellby Club har svarat för på slutet. Körs till spets och sen är loppet över?

Motbuden

Vid gardering, ner till Askö Q.?

Skrällbudet

Whatsoflying S.S.?

Spetsbudet

Mellby Club tidigt?

! Statistik­vinnaren

Bartender In.

V75-2

Loppet

King City har tre raka och kan bli klar favorit, men vi vill gardera.

Tipsettan

På det hela taget har King City varit ­mycket fin vid segrarna, men vi gillade inte när han tappade travet näst ­senast och det får oss att blixtsnabbt rita ner garderingsstreck.

Motbuden

Fortune Boko är en fin häst som ändå är svårbedömd för oss men Souloys hästar brukar alltid gå bra i Norden. ­Hero Sjöhammar kommer från V75-vinst nyligen. Stay Alert är ingen sprinter men tidig ändå. Love Dancer höll farten starkt i spåren på slut­rundan senast.

Skrällbudet

Kan Ha försvarade sig tappert i det längsta senast. Bakspår nu gör att han kan bli underskattad.

Spetsbudet

Johan Roc, Hero Sjöhammar, eller någon annan som kan överraska i spetsstriden?

! Statistik­vinnaren

Stay Alert.

V75-3

Loppet

Mycket bra kallblodslopp.

Tipsettan

Mån­prinsen A.M. har ­startat ­sporadiskt än så länge i år. Sex ­veckor har det gått ­sedan den ­senaste starten och någon toppform är det inte ­säkert att han har. Men en häst av hans ­kaliber startar alltid med toppchans ändå. Vi väljer dock att spika andra hästar i den här omgången.

Motbuden

Tekno Odin är inte helt lätt att räkna på numera, men när han är som bäst är han alltjämt en av de allra ­bästa. Senast avslutade han fint i Elitkampen. Ulsrud Tea har formen på topp och ett perfekt läge.

Skrällbudet

Järvsörappen är loppets mest spännande häst. Såg supertaggad ut – och var bra – efter vila senast.

Spetsbudet

Tekno Odin kanske frontar från bra spår?

! Statistik­vinnaren

Järvsörappen.

V75-4

Loppet

Mycket ovisst stolopp.

Tipsettan

Soho har gått bra ­hela året. Hon gör det dessutom från de flesta ­positioner. Kan ­öppna, men har nästan lika bra segerchans med en fin ryggresa. Sedan är inte seger­chansen jättestor ändå i det här jämna loppet där ­ingen häst borde bli alltför mycket spelad. ­Favoriten på runt 25-30 procent?

Motbuden

Denise F.Boko handikappas en aning av bak­spåret men vi gillar verkligen hur hon ser ut, även om det blev galopp i inledningen senast. Diadora B.R. avgjorde rejält senast. Hårdare emot nu men ett bra spår och kan nog kliva iväg rätt så bra.

Skrällbudet

Trots läget är Heaven’s Door värd en varning.

Spetsbudet

Sahara Fairytale, om hon trycks av för fullt.

! Statistik­vinnaren

Soho.

V75-5

Loppet

Topplopp för fyra- och femåriga hästar.

Tipsettan

Det är nog ett litet ­minus (men bara i så fall ett litet) att som ­Timone Ek vara ­fyra år och möta ett år ­äldre hästar. Men den här herren kan ta för sig och när han fått ett ­perfekt läge får han även tips­nicken.

Motbuden

Vi tvekade länge om vi inte skulle tippa Buzz ­Mearas etta trots allt. Hästen ser fantastisk ut och trots sjunde­spår bakom bilen är det inte omöjligt att han kan sitta i ledningen tidigt. I sådana fall blir han väldigt svårslagen. Men han kan vinna bakifrån också om det skulle vara så. USA-importen D.D.’s Hitman ser ut att kunna bli en riktig plusfaktor för sin tränare. Två mersmakande insatser har han svarat för i ny regi och han duger helt klart långt även i det här tuffa sällskapet. Al’s Winnermede svarade för en grym slutrunda senast. Han är rätt så startsnabb men vi har svårt att se honom försvara ledningen. Men lite tur kan det ju bli bra ändå.

Skrällbudet

Global Republic har visat sig värd all respekt.

Spetsbudet

Tango Negro är startsnabb, Global Republic ­likaså. Om Buzz Mearas laddas för fullt kan han nå ledningen av egen kraft. Annars är det rätt så bra chans att han släpps till ledningen trots kort distans. Respekten för honom är nog rätt så stor.

! Statistik­vinnaren

Seedorf O.M.F.

V75-6

Loppet

Dags för Cruzado att spräcka nollan i nya regin.

Tipsettan

Vi tycker att Cruzado de la Noche ­öppnade bra utan att kusken laddade senast och har förhoppningar om att han ska kunna öppna riktigt bra vid laddning. Lite oroliga är vi ändå för att han ska bli över från start. Men när man synar ­konkurrenterna, och framförallt ­vilka spår de värsta har, ja då känns det ­inte som att det finns någon bättre lösning än att spika ­Cruzado de la Noche. Han måste ju inte ha ledningen – blir han inte fast är det bra segerchans ändå.

Motbuden

French Laundry var kraftigt förbättrad senast. ­Gematria gjorde ett strålande lopp på Solvalla.

Skrällbudet

Broadway Appolo om han visar hela sitt register?

Spetsbudet

Om inte nummer 1, så troligen nummer 5 eller 7.

! Statistik­vinnaren

Twister Bi.

V75-7

Loppet

Vi får väl erkänna att Oslo Grand Prix är ett väl så bra lopp på förhand som Elitloppet var – även om det är ­lite annorlunda förutsättningar.

Tipsettan

Det går ju inte att ­tippa emot Nuncio, men det faktum att han dragit niondespår bör inne­bära något relativt nytt för honom: en rygg­resa. Sådana har han inte fått många sedan han kom till ­Sverige och även om han säkert vill fram i dödens så tidigt det bara går är det inte säkert att det blir läge att avancera dit. Då kan snabbheten bli avgörande och i dagens travsport är det inte så många hästar som är tillräckligt snabba för att plocka längder från kön. Är Nuncio det?

Motbuden

Lionel är en av Frankrikes bästa hästar och när man är det är man en av världens bästa hästar också. Ofta bättre än de svenska hästarna. Your Highness blev struken inför Elitloppet och är ett litet fråge­tecken nu och det får man väl säga att stallets andra häst Un Mec d’Heripree som tydligen hade en hovspricka i Elitloppet också är med tanke på det. Båda rankas ändå upp eftersom de har fina lägen.

Skrällbudet

För en gångs skull blir nog B.B.S.Sugarlight bortglömd.

Spetsbudet

Svårt. Nummer 1, 3 eller 6? Vi får helt enkelt se.

! Statistik­vinnaren

Nuncio.

Per Nicklasson

Följ ämnen i artikeln