Skrällkollen V86

”Gillar läget och varnar – är ett måstestreck”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 6 januari på Åby och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: 

Trav365

TRAV

V86 avgörs på Åby och Solvalla och experterna har synat omgången med sina vassa spikförslag och miljonrensare.

Du har möjlighet att rygga Sportbladet-experternas andelssystem via länkarna nedan.

– Tränaren varnar för sin häst, jag med, skrällen är ett måstestreck, säger Mattias Karlsson.

Emma Häggenäs med Per Nordström är en miljonrensare på V86.

ANNONS: Här ryggar du Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På onsdag avgörs V86 på Åby och Solvalla. Observera att spelstopp är 20.30.


ANNONS: Här ryggar du V86-poddens system. [Extern länk]


Sportbladets experter har gjort en djupdykning till onsdagens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och tänk på att...

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 22.15, tisdagen den 5 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini” på V86. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

Jag gillar verkligen grundkapaciteten i 3 Hankypanky Peyton (V86-8) och det låter helt okej nu i ny regi. Hon är startsnabb, men kan få svårt att svara ut Pastorns Lady. Men trots allt borde hon kunna vinna det här loppet den tunga vägen, om det skulle behövas. Jag tycker det ser mycket lämpligt ut motståndsmässigt och det känns som att det ”bara” är Pastorns Lady emot, om hon skulle sno åt sig spetsen in i första svängen. Första tanken var spik här och det finns nog ingen anledning att ändra sig. Man får följa spelutveckligen...

Miljonrensarna

V86-1 känns lite öppet, så varnar för en häst som jag tror ”får loppet” i rygg på ledaren. 1 Yankee Boy (V86-1) är en häst jag gillar och det blev drömförutsättningar här. Tror han spetsar och släpper till någon angelägen – för att sedan speeda till seger via open stretch. Sex procent.

7 Jerka Sting (V86-6) är jag övertygad om är bästa hästen i loppet. Spelet hänger inte med. Erik är vass från springspår och skulle favoriten strula är det spets. Därifrån torskar han näppeligen. Stig H varnar för att det kan saknas lopp och att snäva spår är lite lurigt, tror vi får riktigt trevlig spelprocent på den här. Sju procent.

Tänk på att...

... V86-spelet är tillbaka efter V75-festivalen med Winter Burst. Härligt tycker jag, med det här utmanande spelet igen. Vi har Solvalla och Åby denna vecka.

... 8 Hazard Boko (V86-2) har varit riktigt fin på sistone och går ner i klass. Det är anmält med jänkarvagn – intressant – och jag tror det kan bli ledning om maxladdning. I spets, utan tok, måste det vara toppchans.

... V86-4 är ett lopp med hästar som inte gillar att sätta näbben först i onödan. 11 Carry Cash sticker ut som klart bästa hästen och hon kan dessutom göra jobb. Kanske är så enkelt att den här märren ska spikas rakt ut på kupongerna.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Erik Petterssons V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

6 Hawk Cliff (V86-2) har gjort två starka lopp efter vila och senast spurtade han ner hela gänget från ett jobbigt utgångsläge. Han är ingen snabbstartare men med få hästar i loppet tror jag Örjan Kihlström hittar ner i vettigt slagläge och får han lite draghjälp tror jag han städar ner allt till slut. Det är fina rapporter från stall Nurmos och jag tror han är ett bra singelstreck.   

Miljonrensarna

1 Yankee Boy (V86-1) har haft problem och hade inte startat på ett tag inför senast. Han fick ett bra lopp och fått tempo i kroppen. Utgångsläget är bästa tänkbara då han är snabb ut och skulle han få rygg på ledaren då blir han riktigt farlig på open stretchen till slut. Sex procent.

6 Vikings Preacher (V86-7) är en kapabel herre som hade alla krafter kvar näst senast på V75 efter en passiv styrning. Senast vann han ett montélopp och det låter bra inför den här uppgiften. Springspår är bra då han är snabb ut och kommer han till spets har han bra chans att leda runt om eller få en smygare i rygg. Tre procent.

Tänk på att...

... Åby och Solvalla delar på V86-omgånge. Åby har dubbla open stretch vilket innebär två extra spår på upploppet.

... 7 Maestro Crowe (V86-3) blir en av omgångens mest spelade hästar och visst har han kapacitet. Han har dock krånglat till det för sig några gånger och varit borta inför den här uppgiften. Gardering?

... (V86-5) ser riktigt öppet ut. Kan bli ett rivigt sprinterlopp där vi får en skräll?

... 6 Solkattens Ferrari (V86-6) kommer från seger och har ett bra utgångsläge. Tycker dock det blir väldigt mycket spel på honom och vill gardera. 


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

7 Maestro Crowe (V86-3) är en stark, men lite speciell herre. Nu gör han första starten för Johan Untersteiner och det är självklart intressant. Han borde vara hyfsat i ordning och köras offensivt i det här loppet. Om han får överta ledningen, vilket mycket tyder på, så måste han bli oerhört svårslagen. Det låter som om flera av motståndarna har en stor respekt för Maestro, vilket kan hjälpa till mot en ny seger. Om man börjar gardera blir loppet dyrt och den här blir förhoppningsvis lite dissad av speltjänsterna, så att vi får fint värde till slut.

Miljonrensarna

2 Emma Häggenäs (V86-5) har aldrig vunnit lopp, men nu är det dags – tror jag. Det var uppåt-snack på hästen inför senast och då spurtade hon mycket bra till slut, men fick aldrig riktigt fritt. Per Nordström gillar läget och varnar för sin häst. Befogat. Måstestreck! Åtta procent.

Jag är svag för hästen med det otroligt udda namnet, 2 Gullabo Däck Bling (V86-7). Lång distans är klart gynnsamt för den här starke hästen. Formen är mycket god och trots tufft motstånd så tycker jag det är vettigt att ha hästen under den här rubriken, just från ett okej spår och med passande långlopp. Fem procent.

Tänk på att...

... V86 är tillbaka och vi får den fina varianten när Solvalla och Åby saxar de uppspeedade tävlingarna.

...det är intressant med Robert Bergh på 4 B.G. Pastor Jonte (V86-5). Hästen kan öppna och står bra inne här. Det är inte det blodigaste loppet.

... 6 Solkattens Ferrari (V86-6) är bra och kan nog nå ledningen med Örjan i sulkyn, men hästen blir på tok för mycket spelad. Måste garderas till dessa procent.

... 5 Pastorns Lady (V86-8) kommer med täta starter nu och har ett grymt läge över kort distans. Jag tror hon kommer till ledningen och därifrån ska hästen slås.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-rad”. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

6 Hawk Cliff (V86-2) såg helt lysande ut senast både i uppvärmningen och sedan även i loppet som han vann väldigt lätt. Han borde kunna leverera en liknande insats den här gången och då blir han inte enkel att besegra.

3 Xanthis Fantasy (V86-4) avslutade klart positivt senast och jag är inne på att hon tar karriärens första seger här. Hon rapporteras träna starkt inför det här och i ett annars väldigt öppet stolopp är det en rolig chansspik. 

Miljonrensarna

5 Gizmo de Veluwe (V86-7) har fått två lopp i kroppen och i senaste starten var han klart duktig som tvåa. Han matchar absolut det här motståndet när han är i ordning och har han gått framåt ytterligare lite med den senaste genomköraren så kan han skrälla till ordentligt nu. Tre procent.

4 Fantaghiro Brick (V86-8) är snabb ut bakom startbilen och hon borde kunna få rygg på ledaren. Distansen är intressant nu då hon vann båda sina starter över 1640 meter som tvååring. En spännande skräll i avslutningen. En procent.

Tänk på att...

6 Sato (V86-1) har skyhög kapacitet och fungerar han som vid segern på Axevalla så blir han svårslagen här.  

7 Maestro Crowe (V86-3) gör debut hos Johan Untersteiner. Kunnande finns absolut för seger men han har inte startat på länge och skulle kunna behöva loppet i kroppen. Han har dessutom haft lätt till galopp tidigare så det känns som en favorit man vill försöka fälla.  

7 Jerka Sting (V86-6) inledde karriären väldigt lovande med tre raka segrar. Gör en spännande start nu efter vila och jag vågar inte lämna honom utanför kupongen. 


Trav365:s liverapporterar från V86 på Åby och Solvalla i kväll med start 19.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga V86 i sista stund. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

V86 I SISTA STUND MED INTERVJUERNA: Mitt drag kan vara en skrällspik på V86

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Skrällkollen V86

V86

V86-tips

Trav

Hästar