V75-tips

”V75-skrällen kan bli en chock för spelarna”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Solvalla • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Ava och Hanna Olofsson är ett skrälltips i V75-1.

Foto: MATILDA ÖHRMAN, PETRA ÄLVSTRAND/TR BILD

TRAV

109 000 kronor i vinst förra lördagen på V75 och alla rätt på V86 i onsdags.

Nu laddar Sportbladets experter inför V75 två dagar i rad – under Elitloppshelgen.

Här är bästa spikarna och miljonskrällarna till lördagens V75-omgång.

– Jag har hela omgångens bästa speldrag till en procent, säger Erik Pettersson.

– Min skräll kan bli en chock för många, säger Mattias Karlsson.


ANNONS: Här kan du rygga experternas andelssystem på V75 under Elitloppshelgen. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

Det är dags för Elitloppshelgen med V75 på Solvalla båda lördag och söndag där Elitloppet avgörs under söndagen. Spelstopp för V75 lördag: 16.20.

MISSA INTE: Senaste avsnittet av V75-podden ”Spets & Slut” i spelaren ovan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på podd-systemet på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund med Micke Carlsson. [Extern länk]


Vann 109 000 kronor

Vid onsdagens V86-omgång på Jägersro och Bergsåker satte fyra system i andelslaget alla 8 rätt. Det handlade om följande system:

Travklubben Special (5 628 kr per andel)

Erik Pettersson Exklusiv (2 562 kr per andel)

Skoinfo.se (2 986 kr per andel)

Torpa-Jockes V86 (1 752 kr per andel)

Vid lördagens V75-omgång på Gävle prickade tre system i andelslaget in alla sju rätt – till fin avkastning. Så här gick det:

Erik Pettersson V75

Total vinst: 358 596 kronor

Vinst per system: 109 137 kronor

Vinst per andel: 15 591 kronor

Roberts Tvåhundra

Total vinst: 2 670 617 kronor

Vinst per system: 100 778 kronor

Vinst per andel: 10 077 kronor

Roberts Exklusiv

Total vinst: 107 064 kronor

Vinst per andel: 10 706 kronor

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången.

V75-procenten är uppdaterade klockan 13.37 fredagen den 28 maj.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Timo Nurmos låter ruskigt nöjd med 4 Cab Lane (V75-3). Visst, hästen blir klar favorit, men ska så vara, tror jag. Kanske blir aningen överspelad, men det kan jag svälja, det finns fler andra öppna lopp där vi kan jobba in skrällar som raderar ut mångas chans till 7 rätt på V75.

Miljonrensarna

Statistiskt är Diamanstoet ett skräll-lopp. Jag spelar på det. Hanna Olofsson har fin form – 10 Ava (V75-1) var riktigt bra senast och skulle vara en riktig chock för många nu. En procent.

12 Ottilia Fri (V75-1) gjorde ett hemskt bra lopp senast, efter blytung resa. Barfota nu! En procent.

Tänk på att...

… fantastiska Elitloppshelgen är här på Solvalla. Efter jätteregn i Stockholm senaste dagarna, så ser väderprognosen väldigt fin ut inför helgen.

5 Rotate (V75-2) har gått grymt bra efter försäljningen på internet-auktion. Senast slog han självaste Hail Mary, men nu tror jag det blir svårare att vinna, hur konstigt det än låter.

… det blir barfota runt om på 3 Otroligosåfin (V75-5). Där låter det riktigt bra från tränarhåll.

4 Double Exposure (V75-6) blir klar favorit. Men jag läser utvändigt ledaren på 1 Billie de Montfort. Då måste hon vara mycket bättre än senast.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spiken

När han fick spår invändigt om värsta motståndarna har jag svårt att se 4 Cab Lane (V75-3) förlora. Hästen har varit strålande i år och har enligt tränaren Timo Nurmos blivit bättre för varje start. Han hade problem i fjol, men nu kommer utvecklingen. Rapporterna är grymma från stallet och kusken Per Lennartsson är trygg att hålla i handen vid såna här tillfällen, han vet att han ska hålla ut 6 Vikens High Yield och 7 Jaguar Dream från start – sedan är mer än halva loppet vunnet...

Miljonrensarna

V75-2 är ingen lätt historia. Varnar för två hästar: 2 Credit to Love, som var riktigt fin på Vermo senast, samt 10 Mandela Zon, som ska gå barfota runt om och i en bajk nu. Han höll riktigt bra utvändigt senast och går hela vägen in i mål. En mycket bra egenskap. Åtta respektive sju procent.

12 Upstate Face (V75-5) är hela omgångens bästa speldrag. Spåret är kasst, men jag tror – och hoppas på rejäl körning i loppet. Vi får en procent på den här Kolgjini-hästen, vilket är otroligt, med tanke på intrycket när han tävlade barfota runt om och med jänkarvagn på Halmstad näst senast. Som han såg ut över upploppsrakan! Har ”alla” andra V75-spelare missat det?

Tänk på att...

… Elitloppshelgen är här med V75 på Solvalla både lördag och söndag.

… jag såg sista jobbet av 2 Georgia Am (V75-1) som tränare David Persson la upp i sociala medier. Hon ser strålande ut, och rapporteras träna bättre än någonsin. Sugen att spika. Men solklar A-häst/utgångshäst.

… det blir barfota runt om på 7 Jaguar Dream (V75-3). Har laddats hit länge.

7 Versace Face (V75-4) lättas i balansen nu och ska troligtvis gå med rycktussar för första gången. Sju procent.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

4 Double Exposure (V75-6) var lite rund om magen senast och Örjan Kihlström körde snällt. Hon var inte tom i mål och kommer säkert vara mycket bättre med genomköraren i kroppen. Jag tror hon kommer till ledningen omgående och sedan blir hon mycket svårpasserad. Hon blir klar favorit men vi behöver någon spik att luta oss emot.

3 Otroligosåfin (V75-5) visade senast att han inte trivs i ryggar men det var ett lopp i kroppen för den här uppgiften. Han har verkligen höjt sig under året och insatsen på Bergsåker för två starter sedan var riktigt bra. Skorna åker av igen och man har siktet inställt på ledningen, väl där tror jag ingen plockar ner honom. Kör Mats!

Miljonrensarna

10 Mandela Zon (V75-2) är en tuffing som höll riktigt bra senast som två efter en tuff resa. Han gör alltid bra insatser och det är anmält barfota runt om och en jänkarvagn, vilket är första gången i karriären. Spännande förändringar som kan höja honom ett snäpp till. Kör dom lite för hårt där framme kommer han plocka många till slut. Sju procent.

Tänk på att...

2 Georgia Am (V75-1) blir effektivare med sitt långa steg om hon hittar till ledningen.

4 Cab Lane vunnit från ledningen, utvändigt ledaren och bakifrån i tre raka segrar. Ska vara favorit men jag gillar verkligen 7 Jaguar Dream som måste med på kupongen i V75-2.

… V75-4, tillika lägsta klassen, ser väldigt öppen ut. 2 Halo Am och 5 Gogobet Sisu är två hästar jag tror kommer klättra högt i klasserna framöver.

8 Who’s Who (V75-7) blir favorit i Harper Hanovers lopp. Han trivs att attackera bakifrån och kan bli tung att stå emot till slut.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Att jag skulle spika en häst streckad över 50 procent som inte är Varenne eller Järvsöfaks, trodde väl ingen. Men i V75-3 Per Lennartsson upp bakom 4 Cab Lane, allt annat än spets och slut förvånar mig.

I V75-5 fick ”Lalle” Söderbergs nya kanonhäst Otroligosåfin spår 3 bakom bilen, men är nedstruken. Hittar ledningen och sedan är loppet slut, trots att han möter kanonhästar. Spikas till fina 16 procent.

Miljonrensarna

Jag ger inte upp. Äntligen sätter sig chefen själv (Jörgen Westholm) upp bakom 7 La Mauresque (V75-1). Från springspåret tror jag duon får en fin resa och kan vinna till till tre procent.

Efter strykningen på nummer fem i Harper Hanovers lopp, V75-7, är jag inne på att Erik Adielsson bakom 4 Digital Dominance kommer till ledningen. Sen ska han slås. Två procent.

Tänk på att...

… Alessandro Gocciadoro har haft otur med spåren denna omgång, men ibland spelar det ingen roll för honom.

banan på Solvalla kommer att bli snabb då det utlovas sol till helgen efter allt regnande.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

1 Deal Done Zet (V75-2) är spelad till 22 procent, det tar jag utan att blinka. Örjan Kihlström gör vad han kan för att försvara innerspåret och då leder han länge. Barfota runt om och norskt huvudlag igen. Amerikansk sulky eftersom det är autostart.

4 Double Exposure (V75-6) var tillbaka i årsdebuten där stoet kördes passivt av Kihlström. Onekligen behövde hon loppet i kroppen men denna gång är det andra bullar då det är Stoeliten och 220 000 kronor i förstapris. Hon är startsnabb och bör ta spets initialt eller bli släppt av 1 Billie de Montfort som inte visat den rätta gnistan. Toppchans oavsett position.

Miljonrensarna

7 La Mauresque (V75-1) har haft sparade krafter i de sista två starterna. Lär tävla ordentligt denna gång. Är ett bud om det klaffar men är värd en varning till tre procent. Barfota runt om och jänkarvagn.

6 Sam the Man (V75-5) är streckad på fem procent just nu vilket är på tok för lågt. Loppet att vänta är en rivig inledning där 3 Otroligosåfin kan ta spets och det gäller för kusken Magnus Teien Gundersen att hitta ner i ett vettigt slagläge. Intressant med barfota runt om och en jänkarvagn, det maxas från Norge!

2 Boston Wise L. (V75-7) gjorde en bra årsdebut och har gått framåt med det loppet i kroppen. Tränaren Timo Nurmos låter nöjd med sin pålle och har hästen i den författningen han vill inför Harpers. Det blir eventuellt norskt huvudlag till denna start, annars öppet huvudlag. Barfota runt om och vanlig vagn. Ett måste-streck för mig till elva procent.

Tänk på att...

V75 avgörs på Solvalla under Elitloppshelgen med V75 både lördag och söndag.

… det ska vara fint väder i Stockholm under helgen. Räkna med bra – och snabb bana.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

5 Rotate (V75-2) har tjänat snabba pengar men spelar det verkligen någon roll? Hästen verkar ju vara hur bra som helst för dagen och måste bli svårstoppad igen. Spik!

3 Otroligosåfin (V75-5) är ute efter ledningen och tar sig dit nu är 2 Pere Ubu är struken. Man rycker alla skorna igen och jag tycker det är en intressant chansspik till 16 procent. Mats E Djuse tillbaka i sulkyn.

Miljonrensarna

7 Jaguar Dream (V75-3) kan jag inte spela utan på kupongen. Jag blir inte ett dugg förvånad om Claes Sjöström kan besegra den stora favoriten Cab Lane. Dessutom annonseras det barfota runt om nu och då han ”bara” är spelad på 14 procent så är det ett fynd.

13 Vitruvio (V75-7) har inte fått till det på slutet men är en häst utöver det vanliga vilket vi sett flera gånger. Årets upplaga av Harper Hanovers ser vidöppen ut och jag kommer garanterat att strecka Gocciadoros häst. Jag tror någon på 40 meters tillägg vinner loppet och varför inte Vitruvio till sex procent.

Tänk på att...

STL-finaler ska avgöras och jag tror det kan bli hög utdelning då flera av favoriterna är kraftigt i fara.

Björn Goop och 5 Rotate (V75-2) har fått fart som aldrig förr och senast så vann de Lyon Grand Prix före Hail Mary – tar de hem klass I-finalen av bara farten?

hur står sig tyske segermaskinen 10 Venture Capital (V75-4) på svensk mark?

4 Double Exposure (V75-6) var inte som bäst senast men blir nu monsterfavorit att vinna Stoeliten – jag garderar.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Solvalla under lördagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

4 Cab Lane (V75-3) är obesegrad i år och varit fin vid varje start där han har vunnit från olika positioner. Brukar gå bra direkt med lite längre mellan loppen. Vinner om han kommer till spets.

4 Double Exposure (V75-6) var tillbaka senast efter en tävlingsvila och kördes passivt. Gick i mål med krafter kvar. Kommer att köras offensivt nu och hennes vinstchanser är goda.

Miljonrensaren

6 Sam the Man (V75-5) fick svar i spetsstriden senast och satt fast med sparade krafter till slut. Kommer att köras barfota, vilket blir en plusfaktor. Kan öppna snabbt. Fem procent.

Passa även 7 Born Unicorn (V75-7) som är en rejäl sort. Jagar tredje raka. Björn Goop håller i tömmarna. Tio procent.

Tänk på att...

det är Elitloppshelg där lördagen bjuder på många jämna och spännande lopp.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Allt inför Elitloppet 2021 – på ett ställe

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar