Mejla

Micke Nybrink

Bara streckad på en procent – jag spikar

Nybrinks V75-analys till Axevalla • Lopp för lopp • Tre bästa • Systemet lördagen den 13 mars

Betting Rebel spikas på V75.
Betting Rebel spikas på V75.

TRAV

V75-finaler på Solvalla och fruktansvärt svårt.

Som vi vill ha det, alla mot alla, ingen är chanslös.

Hur göra? Gränsen mellan vansinne och genialitet är hårfin.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Tillbaka efter paus och en veckas reflekterande. Spika aldrig i låga klasser. Den gamla sanningen har jag med lite distans återupptäckt. Gröna ”kanoner” ska mötas skeptiskt. Det är i höga klasser, guld, silver och stoeliten, hästarna som levererar finns, proffsen.

Spela heller aldrig på djur som presterat efter galopp. Det var faktiskt lektion ett när jag började sommarjobba på SolvallaGuiden 1990. Oraklet ”Lilleman” Forsberg slog på ett kärleksfullt sätt in det i min skalle. ”De är flockdjur som springer ikapp, haja det, sluta klocka efter galopp”.

V75-1: Var är han, Maestro Crowe? Hemma i stallet och kör bänkpress, låga reps på höga vikter såklart. Siktas mot Harper Hanovers (3 140) under Elitloppshelgen och tål inte V75-finalvinster före det. Så vem vinner i stället?

Många är heta. Timo Lane om vi frågar Robert Bergh som är oväntat uppåt på honom. Leon Zon avslutade vanvettigt över upploppet på V75 senast och Tullibardine Boe gick fort efter galopp (host) senast men har visat kanonform även före.

Och Awesome Kronos spurt via open stretch senast var galen och sällan sedd.

Vinterhärdad – varning

V75-2: Hector Sisu är startsnabb, Fade to Black Ås ännu kvickare. Men Manny Muscle är sannolikt mer spetssugen. En öppen fråga – vem sitter i ledningen efter 500? Till vilket pris? Vill säga att det låter bra på Manny Muscle och att han går lika bra bakifrån.

Sidney Celeber är bästa hästen men han tappade travet i någon sekund in mot mål i comebacken och tränaren tror att det behövs fler lopp. Men oj vilken häst, skriv upp det.

Axel Ruda är vinterhärdad på V75 och nu rycks skor. Varning.

V75-3: Bra hästar, svårt men jag chansar med fyra. Lucky Truc kan braka till spets och då är det väl slut? Mandela Zon väntar vi på, finnen har inte haft något flyt på V75. Snabb ut. Pacific Kingdom vann på tomgång senast och blir bara bättre.

V75-4: Ultra Bright borde blåsa runt allt. Men på vårbana har hon en mardrömsuppgift. Georgia Am tar täten och ska slås, svårfångad på snabbt underlag, det fattar vi. Teton Sweet Lindy och löjligt bortglömda Amazon Font känns givna bakom, om ledaren inte får fuska.

Formen är kanon

V75-5: I en omöjlig omgång i ett svårt lopp går jag långt över gränsen för det tillåtna och singlar Betting Rebel. Formen är kanon, han går minst lika bra på speed och förlorade på målfoto mot favoriten Ubiquarian Face näst senast. Ryggar sista 800, spurtvinst längst ut i banan. En procent. Ingen spik för de fina salongerna, det här är mer uteliggarstuket.

V75-6: Hjälp, fråga någon annan. Oxidizer är jättebra men läget jättedåligt. Sweetman spetsar och när man inget begriper är ledaren bästa gissningen. Upper Face gillas och Love Håleryd är 40 meter bättre än raden.

V75-7: Handsome Brad och Disco Volante i startslagsmål gynnar min spik. Sorbet tar dödens varvet kvar och då är de redo att sänkas. Spik på Redéns benknäckare.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Nybrinks tre bästa:


1. 12 Betting Rebel (Solvalla, V75-5)

I sitt livs form. Går bra bakifrån. Knäppa tokdraget.


2. 2 Leon Zon (Solvalla, V75-1)

Visslande upplopp senast. Äntligen läge. Dags?


3. 7 Sorbet (Solvalla, V75-7)

Tuff så det räcker. Dödens varvet kvar? Spikas.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 7-2-9-5-3-11-10 (1–6)

V75-2: 5-8-10 (9–1)

V75-3: 6-3-5-7 (10–9)

V75-4: 1-15-2-8 (6–7)

V75-5: 12 Betting Rebel (5–7)

V75-6: 1-3-8-2-12-6 (7–5)

V75-7: 7 Sorbet (2–5)

2 016 rader/1 008 kronor

Av: 

Micke Nybrink

Publisert:

LÄS VIDARE

”Försökte få in dem på något annat än travet”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Micke Nybrink krönikor

V75-tips

V75

Trav

Micke Nybrink