Kan ta hem rekordvinst: ”Många vill vara med”

V86 Super Days är tillbaka med en multijackpott på minst 41 miljoner • Tiderna • Banorna • Tidigare rekordvinster

Uppdaterad 2023-10-02 | Publicerad 2023-09-27

En ensam vinnare kan ta hem 41 miljoner under onsdagens multijackpott på V86.

Sex V86-omgångar på åtta dagar.

V86 Super Days är tillbaka – och avslutas med en multijackpott där tidernas vinstrekord kan ryka.

– Vi beräknar att en ensam vinnare kan ta hem en rekordvinst på 41 miljoner, säger Petter Johansson, Manager Betting Objects, hos spelbolaget ATG.

Den 30 november 2011 hade V86 premiär, detta på nationalbanan Solvalla.

Upplägget blev snabbt populärt och har genom åren växt sig starkt som varumärke för spelbolaget ATG, bland annat genom speedvarianten V86 Xpress.

Under onsdagen gick startskottet för vad som kallas för V86 Super Days, detta för fjärde året i rad. Sex omgångar ska avverkas på åtta dagar med en multijackpott onsdagen den 4 oktober.

Under perioden 7 juni till och med 13 september i år har spelbolaget ATG satt undan 20 procent av värdet på alla skapade jackpotts på V86. Från 20 september till och med 3 oktober har 100 procent avsatts till jättepotten, vilket innebär att multipotten redan innan ”Super Days” drar igång innehåller 24 255 546 kronor extra, vilket innebär en förväntad jättepott just nu på 41 miljoner.

41 miljoner i multijackpott: ”Kan växa”

Exakt hur mycket pengar en ensam vinnare kan ta hem den 4 oktober avgörs under ”Super Days”, men oavsett kan tidernas vinstrekord på spelformen ryka all väg.

– Utifrån det beräknar vi att en ensam vinnare kan ta hem en rekordvinst på 41 miljoner då, en summa som kan växa ytterligare om vi får en eller flera jackpots under de fem kommande omgångarna innan finalen, säger Petter Johansson, Manager Betting Objects, hos spelbolaget ATG.

Hur har ni sedan starten upplevt intresset och upplägget runt V86 Super Days?

– Premiären var under pandemiåret 2020, då intresset för hästspelet var exceptionellt och omsättningsmässigt är det bästa året hittills totalt. Då låg perioden i månadsskiftet augusti/september där vi även arrangerar många V75.

– Till 2022 valde vi därför att flytta Super Days till september/oktober för att ge det lite extra eget utrymme och det ska bli spännande att se hur det blir i år. Sen är intresset för själva finalen till stor del beroende av hur många extramiljoner det finns i åttarättspotten.

Petter Johansson arbetar numera som Manager Betting Objects, hos spelbolaget ATG.

”Fått träff med V86 på onsdagarna”

Spelet V86 etablerade sig genom åren som en populär och svår variant där mängder av miljonärer har skapats.

Petter Johansson, som tidigare var sportchef på förbundet Svensk Travsport, håller med om att just V86 var den kompletterande spelformen till V75 som på allvar lockade till sig en stabil och återkommande spelarkår.

– Jag skulle säga att det är flera delar som bidrar till att vi, efter många försök med andra spel, fått träff med V86 på onsdagarna. Det vi vet genom våra kundundersökningar är att snabbheten med åtta lopp på nittio minuter och att det genomförs på två olika banor är uppskattat av många kunder, säger han och avslutar:

– Med Xpress-konceptet där Solvalla är grunden i mix med en annan av storbanorna får vi en geografisk spridning, vilket bidrar till ett bredare intresse, och dessutom en ökad möjlighet till en intressantare sportslig och spelmässig kupong. Allt sammantaget har skapat en stabil omsättning med chans till miljonvinster, vilket gör att många vill vara med.

V86 Super Days sänds i TV12 mellan 20.00–22.00. Direktsändningen går också att följa i travets egna kanal ATG Live.

Följ ämnen i artikeln