”Möter elva koner – han är 30 meter bättre...”

Micke Nybrinks V75-analys – lopp för lopp • Lördagen den 28 augusti

Micke Nybrink spikar Månlykke A.M. på V75 på Bergsåker: ”Han möter elva orangea koner i SM”.

Mer kalkon än kanon, min comeback alltså.

Men ni ska veta att jag kämpar.

Vägen till helvetet är kantad av goda intentioner, sa någon.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]Så det är bara att köra på, jag försöker bli som Magnus Djuse, tända till av motgångar.

Bergsåker alltså, nu kör vi, utav bara h…


V75-1

Admiral As vinner på bakhjulet, Kihlström kan släppa ena handen, vinka till publiken (några är väl där?) och njuta av hästkrafterna. Detta förutsatt att hästen inte galopperar bort sig. Tror inte han är jätteosäker men som spelare ska man tänka fyrkantigt och trist påpeka att han galopperat i två av de fem senaste. Fakta.
Spika om ni vill, han är solklar ensam A-häst. Admiral As är en stjärna.
Gardner Shaw vinner om favoriten gör bort sig. Svepningen han bjöd på senast, sista 700, är trav när det är som bäst. Westholm-hästen är redan nu en profil, med sin häcklöparstil och långspurt.

V75-2

Conch On In är troligen en av Sveriges bättre treåringar. Han demontränar efter en paus och ska prestera direkt. Spets och slut? Så det kan vara.
Emperor är startsnabb, blir allt bättre och körs av Magnus Djuse, het som en nyligen avfyrad pistol. Double O.Seven har jag tagit till mig och Goop är alltid Goop, totalt livsfarlig, medan Majestic Up går starkt på V75 varje gång. Han hade punka senast, tänk på det.  

V75-3

Månlykke A.M. möter elva orangea koner i SM, hästar han är 20-30 meter bättre än.

V75-4

Egentligen svindyrt men jag är inte gjord av pengar. Fem hästar räcker för oss med högvis av oöppnade räkningar och barn som måste (?) ha ny telefon en gång i månaden.
Hevin Boko och Unique Juni är bäst, två vargar som jagar från tillägg. Värsta hotet är många i vägen, åttonde ytter är rena trafikstockningen.
Miss Silver går bara i spets och om hon får dirigera kan skadan vara skedd – då kan hon smita undan. Annars är Zante Grif tidig. Hennes långspurt sista 1000 senast skrek ”jag är tillbaka i V75-diskad etta i Gävle-form”.
Och Orlando är toppad, trots bakspåret är hon given. Härdad på V75 är hon också.

V75-5

Tre varv och Mateo de Reve är det naturliga tipset. Han uppfyller alla krav med form, kusk, läge, distans och kapacitet. Det är check hela vägen. Made of Stars var tapper senast men fick ge sig mot Mateo. Det fina var att han travade vettigt, det brukar han inte. Barfota var mirakelmedicin.
Albert Zonett är som en björn och G.K.Justus är roliga skrällen. Han är inte ett dugg sämre än de nämnda.

V75-6

Swagger om han är i form, då är det nog slut. Spets och slut. Frodo S. är en klocka som bara pinnar på medan Brezza du Kras ser smått bottenlös ut. Holy moly.

V75-7

Sundsvall Open Trot och om inte Milligan’s School fått spår åtta hade han väl vunnit igen? Nu vetefasen. Very Kronos rankas etta, på spets och grovt fimpad (typ) två starter i rad.
Jag chansar med garderingarna. Mellby Free var kopiöst bra på Solvalla, överfölls (av Jos såklart) mitt i loppet och kom i mål som en slagen hjältinna. Och Hickothepooh sitter i rygg på ledaren.

Med lucka får de ducka.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


Nybrinks tre bästa:

1. 1 Hickothepooh (Bergsåker, V75-7)

Speedkula med drömspår. Rygg ledaren och slut?

2. 1 Miss Silver (Bergsåker, V75-4)

Går bara i spets, frontar, dirigerar? Kan skrälla.

3. 9 Majestic Up (Bergsåker, V75-2)

V75-härdad, punka senast. Måste med tidigt.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 12-7 Res: 9-5

V75-2: 7-9-2-8 Res: 3-1

V75-3: 8 Månlykke A.M. Res: 5-2

V75-4: 13-1-14-3-11 Res: 9-6

V75-5: 3-2-5-4-8 Res: 6-3

V75-6: 4-6-9 Res: 3-10

V75-7: 3-1-9 Res: 4-8
1 800 rader / 900 kronor