Mejla

Micke Nybrink

”Inte helt förhäxad – spikar emot favoriten”

Micke Nybrinks V75-krönika – lopp för lopp • Lördagen den 9 oktober på Åby

San Moteur spikas i V75-6.
San Moteur spikas i V75-6.

Bitvis är V75-loppen chockerande bra.

Åbys SM-dag är travhöstens fanfar.

Får vi sedan bara lite regn och rusk är succén monumental.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


Som sagt, äntligen skitväder, långsammare underlag, motvind, lägre temperatur, lera, jobbigt. Höst är rätt najs. Jo, nu slipper vi se hästar i låga klasser öppna 1.11, fortsätta med 1.11 och avsluta 1.11. Trav blir inte mer intetsägande än så. Var vinnaren bra?

Nej, det ska löna sig vara en bra häst, vältränad och sund.

Som det sett ut senaste halvåret är det mer underlag, utrustning och startspår som gäller. Inkapslad, sjövild kuse med kusk som bara gasar, krafterna sinar liksom aldrig.

Tummen upp för hösten alltså, vintern blir ännu bättre. Jag är enögd, egentligen är det en del usch, men nu snackar vi trav och peppar upp oss. Vi spelar på de bästa hästarna och vinner hela tiden. Okej?

Drog nitlotter

 V75-1: Honey Mearas ligger i personliga favoritlådan. Jag anar något stort, trots att hon redan vunnit Drottningens, Stochampionatet och Derbystoet. Bra chans, särskilt när Hevin Boko och Mellby Free dragit nitlotter.

Men Dixie Brick, Racing Brodda och Activated har inte gjort det. Någon av dem kan ramla ut på open stretch. Då kan vem som helst få stryk, till och med Honey Mearas. Eventuellt.

 V75-2: Svårbedömd match med djur från halva Europa. Aquarius Face kan vi, han är stenbra men vinner aldrig. Invictus Madiba exploderade till vinst den 10 april på Vincennes. Kolla på det.

Cintra kan vara skrällen, hemsk i en spurt. Det såg vi näst senast. Jag hade lirat massor på den som ledde och blev tvåa. Käften, skratta inte.

V75-3: Tror att Monté-SM är ojämnt, Mindyourvalue W.F. blir lite som Novak Djokovic i Mölndals TK och även om det finns några skapliga emot slår han dem sönder och samma i god tid.

Eric Raffin rider, en stjärna på en kanon, nästan fusk. 20 meter bättre än de andra?

Startspåren avgjorde

 V75-4: Gerben tror alla på nu. Jag förstår det. Men det är ändå Åby och låga nummer brukar komma upp oftare tack vara dubbla open stretch. Akela Play jagar jag igen, han har nummer två, öppnar fort och smyger. Annars är Protector Tile märkligt bortglömd.

 V75-5: Aetos Kronos mot Don Fanucci Zet. Helt plötsligt ryker de ihop igen. Vinnaren av Jubileumspokalen (1.09,9/2 140) mot Elitlopps-ettan (1.08,9). Vilken fullträff för Åby och vi slickar i oss varenda meter av loppet.

Startspåren avgjorde och det låter också som om Don F. inte är toppad, han ska till Frankrike sen. Så Aetos körs till spets och drar sönder allt à la senast. Spik.

Vem gissar ni på?

 V75-6: Calgary Games är tydligen världens bästa häst. I beg to differ, eller är i alla fall inte helt förhäxad än. Han klädde av allt i Derbyt och var jättebra men det var inte de andra just den dagen. Där har ni min tes. Det såg bättre ut än det var.

Nej, här spikar jag San Moteur som garanterat kommer vara två klasser bättre än i Derbyt, har ett bättre spår och Björn Goop.

Han har i alla fall minst lika bra chans. Jag gillar oddsen.

V75-7: Stora SM är i stort sett omöjligt. Jag gissar att Upstate Face gör ett fantomlopp och Milliondollarrhyme bjuder på en vrålspurt.

Vem gissar ni på?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


Helgens tips


2 San Moteur (Åby, V75-6)

Enorm pålle, blixtrande speed. Nu är han i form också.


6 Aetos Kronos (Åby, V75-5)

Utomjordiskt bra senast. Drar sönder allt igen. Spiken.


4 Upstate Face (Åby, V75-7)

Tuffing som jag har känsla för i ett rekordsvårt SM.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 6–11–3–12–1–2 (res 9–8)

V75-2: 5–4–8–2–6–10 (res 9–1)

V75-3: 3 Mindyourvalue W.F. (res 5–4)

V75-4: 9–3–8–5–2 (res 7–6)

V75-5: 6 Aetos Kronos (res 7–2)

V75-6: 2 San Moteur (res 4–5)

V75-7: Alla tolv hästarna (res 4–8)

2 160 rader/580 kronor

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!