”Hon blir överspelad – här är mitt motdrag”

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Åby och Solvalla den 12 februari • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Åby och Solvalla den 12 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

Denna V86-omgång hittar vi ”superspiken” direkt i inledningen. Ett stolopp inleder och jag tror att Conrad Lugauers 1 Restless Heart (V86-1) har en bra chans att grilla konkurrenterna. Hon har har gott kunnande men har lätt att ta sig en galopp i loppen.

Hon har gått väldigt starkt efter galopperna i alla loppen på slutet och nu tror jag det är dags för henne. Hon står ensam på start vilket är ett plus då Marc kan ta det lugnt då hon är spänd från start. När hon travat in sig tror jag han grillar dom från ledningen. Stall Lugauer och Marc Elias har bra form på stallet och jag tror man inleder V86-omgången med seger.

Bortglömda hästen

Vi hittar en av omgångens största favoriter i V86-6 i 7 Sahara Sun, visst vann hon näst senast och spurtade vasst senast men jag tycker hon blir fullkomligt överspelad. Jag har hittat ett drag som jag inte tycker är någon sämre än favoriten, det är 11 Saga Doc (V86-6) som suttit fast på slutet och sett fin ut. Hon var ute mot killarna senast från ett omöjligt utgångsläge och hade inget och hämta, denna gången möter hon endast ston vilket är ett plus och från springspår kan det bli perfekt. Troels har en uppgift och det är att servera henne en ryggresa och inte sitta fast denna gången, med fritt i tid kommer hon explodera och spurta vasst. Sju procent kontra favoritens 63.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

”Superkusken” hittar vi på Åby i kväll, det är Carl Johan Jepson som kör betrodda hästar i alla fyra lopp som går på V86. Jag tycker han har en bra chans i V86-5 men kan även slå till i något mer lopp. Går igenom hans chanser lite kort här under.

8 Personal Jesus (V86-1) var inte bra senast och hon blandar och ger en del. Jepson upp igen är intressant och från springspåret kan hon få en bra start. Vill först se att hon gör ett bra lopp innan jag tror på henne, tror inte hon tar tjugo meter på min spik.

9 Drönviktormolar (V86-3) vann direkt efter vila i Danmark näst senast och senast avgjorde han på ett bra sätt på Åby och jag gillade vad jag såg. Jepson upp är intressant men han behöver vara riktigt bra för att slå favoriten, skulle favoriten göra bort sig eller vara sämre då tror jag Jepson har bra chans att vinna.

2 Zabul Fi (V86-5) tillhör en av dem bättre hästarna i fältet och har bästa utgångsläget. Han var ute på Vincennes senast mot Face Time Bourbon men hade inget och hämta vilket är förståligt. Han öppnar bra och blir svårslagen från ledningen, tycker det är Jepsons bästa chans.

12 Key West Snapper (V86-7) har fått två lopp efter vila och formen närmar sig. Utgångsläget är inte roligt men hittar Jepson en bra rygg och inte behöver göra för mycket själv ha han en vass avslutning. Ska med om man garderar.

Hetaste utrustningsändringen

1 Arnie Express (V86-8) gör ofta bra lopp och är nyttig men i kväll tror jag man har vässat extra. Pekka Korpi som tränar har satt upp världens bästa kusk Björn Goop i sulkyn och ska sätta på en amerikansk jänkarvagn på sin häst. De två ändringarna han göra att han håller upp ledningen och leder loppet väldigt länge, kanske hela vägen.

Förutsättningarna

Dags för V86 och denna vecka delar Åby och Solvalla på omgången. Det ser som alltid väldigt intressant ut och jag har hittat ett spelvärt singelstreck direkt i inledningen. Har även hittat motbudet till en av omgångens stora favoriter som ni inte får missa. Tänk på att Åby har open stretch vilket innerbär två extra innerspår på upploppet för hästarna som sitter i rygg på ledaren och tredje invändigt. Förutsättningarna ser ut att bli fina på bägge banorna med fyra-fem grader och uppehåll. Lycka till med liret!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav