”Tre lopp i kroppen – superspik på V75”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Åby den 7 december • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Åby den 7 december.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

En bra bronsdivision avslutar omgången och jag tror vi kan förvänta oss rejäl körning från många håll, det gynnar min superspik denna omgång 9 Man At Work (V75-7).

Han har fått tre lopp i kroppen efter paus och sett fin ut i alla, senast körde Örjan lite väl sent och han flög fram men kunde inte plocka ner ledaren. Han har ett bra läge med rygg på en startsnabb och Örjan kan sitta och gotta sig när Untersteiner, Bergh och Lugauer kör från start.

Jag tror det inte blir lätt att stå emot Man At Work till slut. Skulle det inte bli det tempot jag tror då kan Örjan välja att gå fram då han tål att göra en del själv. Skor runt om ser jag inte som något minus utan är han fräsch då har han en bra chans att vinna.

Bortglömda hästen

10 Mack Dragan (V75-6) fick ett hopplöst upplägg senast och är ursäktad för att ha stunda helt till slut. Han har växt in i Gulddivisionen och jag tror det kan vara dags att få vinna i högsta klassen. Han håller mycket god form och trivs verkligen när det är vinter (åtta starter, sju vinster), dessutom är det en del frågetecken på värsta motståndarna och det gör honom intressant. Utgångsläget behöver inte vara fel, det kan bli bra fart från start här och då kan han avgöra till slut.

Superkusken

Superkusken denna lördag blir som så många gånger förut, Örjan Kihlström. Han brukar alltid ta någons seger när det är V75 och denna gång tror jag han har några bra chanser att förbättra statistiken på V75. Går igenom hans chanser lite kort.

2 Flash Håleryd (V75-1) har sett formstark ut en längre tid men har svårt att få till det. Känns inte som någon jättehet chans.

3 Beartime (V75-2) håller toppform och har suttit fast två gånger i rad. Denna gången kan Örjan välja upplägg och jag är inne på att man tar spets men släpper och försöker ta dem på stretchen till slut. Känns som en god chans för Örjan men jag gillar inte att alla ska ta betalt.

7 Conrads Janne (V75-3) var rejäl vid segern näst senast. Senast blev allt fel och den starten glömmer vi, Örjan upp är intressant och jag tycker inte han är något sämre än motståndarna och med vettigt lopp kan han slå till.

1 Pine Muscle (V75-4) är faktiskt omgångens näst mest spelade häst vilket jag tycker är lite konstigt, det är en orutinerad häst som gör debut på V75 i lägsta klassen. Han har ett bra spår och Örjan kommer förmodligen komma till ledningen men sedan känns det inte givet att han körs där, han kommer få en bra resa och kan givetvis vinna men till dom procenten synar jag honom.

6 Roly Poly (V75-5) är inte tidig för mig, känns som hon är ute mot för tuffa märrar.

2 Montdore (V75-6) är en tuffing som blivit bättre över kort distans, han har ett bra läge och är ganska snabb ut. I en öppen Gulddivision blir jag inte förvåna om han vinner men jag rankar några stycken före honom.

9 Man At Work (V75-7) se under rubriken ”Superspiken”.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Eventuellt blir det första helstängt huvudlag på 5 Rally Hans (V75-3). När Stefan Melander gör just den ändringen är det intressant, sedan känns han som en häst som kan lyfta sig av just det huvudlaget.

Förutsättningarna

V75 på Åby känns alltid intressant och nu är inget undantag. Det ser svårt ut och det finns ingen häst som jag bara tror vinner. Jag har hittat en spik jag tror kommer få loppet och en bortglömd som kan ta betalt på mycket fin form.

Tänk på att det är dubbla open stretch på Åby vilket innebär att det finns två extra spår invändigt på upploppet. Det ska vara fint väder om man får tro vädergudarna och banan borde bli bra, det gäller att ha koll då Åbys bana inte tål för mycket vatten om det skulle komma mycket regn. Glöm inte heller bort att det är barfotaförbud vilket kan missgynna vissa hästar.ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Gävle