Conrad Lugauer: Är min bästa segerchans

Jägersrotränaren har två favoriter på V86

avChristoffer Wickman

1 av 2 | Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Conrad Lugauer

Conrad Lugauer har två favoriter på V86-spelet.

Men det är en tredje häst som han tror mest på.

– Night Brodde är min bästa segerchans i kväll, säger han.

Under onsdagskvällen så avgörs V86-tävlingarna på Åby i Mölndal utanför Göteborg och på Solvalla i Stockholm – med fyra V86-lopp på vardera bana.

Jägersroproffset Conrad Lugauer skickar fyra av stallets hästar till Åby – och två av dessa blir favoriter på spelformen V86.

Men när Trav365 är i kontakt med Lugauer under onsdagen är det inte någon av de två V86-favoriterna som han ser som sin bästa segerchans, utan det är en tredje häst.

”Tror rätt mycket på honom”

Den häst som Conrad Lugauer på förhand har bäst segerkänsla med är 2 Night Brodde (V86-3).

– Jag gillar det här loppet, hur det ser ut på förhand. Hästen är i bra författning och fick bra startspår, och jag tror det är min bästa segermöjlighet i kväll. Jag tror rätt mycket på honom, säger Conrad Lugauer.

Till onsdagskvällens V86-start blir det också en förändring i utrustningen.

– Det blir helstängt huvudlag i kväll, och jag tror faktiskt det är första gången.

”Blir spännande i kväll”

Om V86-favoriterna 5 Il Duce Boko (V86-1) och 3 Gaya de Pervenche (V86-5) säger Lugauer följande.

– Il Duce Boko har tränat bra efter segerloppet senast och känns bra, och felfri har han så klart segerchans. Däremot är spår fem i volt inte det bästa för honom. Gaya de Pervenche var jättefin senast vid seger och har tränat bra hemma efter det och är i bra skick. Det blir spännande med henne i kväll, det är några bra hästar emot men hon ska räcka långt.

Den enda i Lugauers kvartett som inte blir speciellt hårt betrodd på V86-spelet under onsdagskvällen är 7 Quite A Quality (V86-7).

– Han var lite sämre senast som fyra på Åby, men kanonfin vid seger gången före det i Kalmar. Är han som i Kalmar borde han ha segerchans i ett sådant här lopp, men är han som senast är det mer platschans, säger Conrad Lugauer.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav