Mejla

Michael Carlsson

Italienare som bollar med allt motstånd ...

Carlsson: Segermaskinen vinner igen • Analysen lopp för lopp från V75 på Bjerke söndagen den 9 juni • Systemet

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Zalie Gar spikas på V75.

Norge bjuder in till toppsport och V75 när Oslo Grand Prix avgörs.

Min vinnare är Ringostarr Treb.

Men bästa spikarna i omgången är segermaskinen Zalie Gar, som vinner oavsett position, samt Heart of Steel som leder runt om.

Det är V75 även i dag när Bjerke trav­bana arrangerar Norges största travfest för året. Och det är fantastiskt fina tävlingar vi bjuds på. Oslo Grand Prix är förstås dagens clou och tyvärr är Looking Superb struken för feber. Knapp favorit i nuläget är Nadal Broline före Perfect Spirit och Ringostarr Treb.

Jag tror också att loppet står mellan dessa tre stjärnor i jakten på 1,5 miljoner kronor i förstapris. Min vinnare är Ringo­starr Treb som var dunderfin vid segern i comebacken och som senast satt fast med gott om krafter kvar i rygg på vinnande Sorbet.

Tränaren Jerry Riordan berättar att man nu kommer att utrusta hästen med en jänkarvagn för första gången i år, och det är samma vagn som Ringostarr Treb gick i när han vann Elitloppet förra året.

Wim Paal är ingen blyg kille och det lär bli full laddning för ledningen.

Frågan är dock om han tar sig förbi Perfect Spirit sida vid sida i starten. Daniel Redéns stjärna svek senast och var inte som bäst när han galopperade i ledningen i utgången av sista kurvan. Troligtvis berodde galoppen på den hårda banan tror kretsen kring hästen. Perfect Spirit var fin vid segrarna innan och ska nu som femåring ta sig an den yppersta eliten. Han tränar starkt!

Nadal Broline är också given på systemet efter den hejdundrande comebacken som han gjorde för snart en månad sedan. I sin första start för Björn Goop travade han 1.09,1 vilket är den snabbaste segertiden
i Sverige i år. Han kan få loppet bakom de två värsta konkurrenterna och när Goop kastar loss kan Nadal Brolines härliga speed tala segerspråk igen.

Fantastiskt läcker

Omgångens säkraste spik är Zalie Gar som imponerade enormt vid segern under elitloppssöndagen. Det fyraåriga italienska stoet är en riktig segermaskin och hon såg fantastisk läcker ut när han bollade med konkurrenterna och vann i överlägsen stil på Solvalla. Hon travade 1.10,8 över 1640 meter och såg nästan okörd ut genom mål. Zalie Gar har tagit nio segrar på elva starter och det måste hända något konstigt
eller att hästen är sjuk för att hon ska förlora det här loppet. Annars vinner hon oavsett position.

Den andra V75-spiken blir Heart of Steel som också imponerade under elitloppshelgen när han vann finalen i Silverdivisionen från ledningen.

Peter Untersteiner strödde väldeliga lovord över hästen efter loppet och menade på att det kan vara något för det största loppet under elitloppshelgen nästa år...

Då förstår man att Peter håller sin häst oerhört högt och då är det också en toppchans att han tar hem det här loppet. Heart of Steel öppnar snabbt och lär få överta ledningen efter en bit och eftersom flera av de värsta konkurrenterna har bakspår väljer jag att spika Untersteiners skjutare.

Det inledande långloppet över drygt varv är vidöppet på förhand. Favoriten Volocity de Vie vann senast med krafter kvar efter att ha kommit till ledningen mitt i loppet. Det lär han inte göra den här gången. Hästen är stark men har ibland problem med fräschören. Andrahandare är Ochongo Face som tog en välförtjänt seger i Köpenhamn senast
efter flera tappra insatser, men han travade inte som bäst då och står med dubbla tillägg igen.

Outstanding O. är ett givet segerbud då han står intressant till
på start och hästen fastnade med krafter kvar i Harper Hanovers lopp där han hade otur.

Red Bar vann överlägset senast och kan vara en riktig rysare att se upp med.

Missle Hill är en ny kanonhäst i Daniel Redéns stjärnspäckade stall. Den USA-­födda hingsten vann Fyraåringseliten på Solvalla senast och plockade då ner ledande Evaluate i en virvlande avslutning. Har nu fått två lopp i kroppen efter ett långt uppehåll och kan mycket väl vinna det här också, trots ett knepigt läge med spår sju bakom bilen. Mister F.Daag är också en vinnarhäst som vann lekande lätt i Köpenhamn senast från dödens. Fjolårets tyske derbyvinnare är ingen man leker med, även om den korta distansen inte är något plus.

I Alm Svartens Äreslöp för kallblod drabbar flera av hästarna samman igen som möttes i Elitkampen på Solvalla. Den finske hästen Josveis höl strålande bra som tvåa från ledningen den gången. Detta efter ett stenhårt tempo loppet igenom, 1.17 första 500 metrarna och 1.19 första varvet på den kladdiga banan.

Joseveis öppnade som en katapult bakom bilen och flög till ledningen och det skulle inte förvåna mig om han gör detsamma även här, trots spår åtta bakom bilen.

Möjligen om startsnabbe Odd Herakles som är invändigt kan häxa i spetsjakten sida vid sida. Jag garderar med ett gäng till ifall det blir ”kludd”.

I V75-5 är Peace of Mind klar favorit efter hennes imponerande andraplats senast då hon stretade emot i det längsta mot Mellby Free i Stoeliten. Hon är väldigt startsnabb och har bra chans att leda runt om över kort distans. Varningen i loppet är Calina som har avslutat strålande i de två senaste starterna från dåliga utgångslägen och som senaste levererade en riktig ”knall­spurt” för att citera den norske referenten.

Nu har Calina äntligen ett perfekt startspår och sitter hon bra till vid upploppets början ska det bli mycket intressant när hon levererar sin vassa slutstöt. Glöm heller inte Hillary Queen som vann överlägset på Vincennes.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 2–10–13–9–3–5–11–12–1 (7–8)

V75-2: 7–6–2 (1–5)

V75-3: 3 Zalie Gar (2–10)

V75-4: 8–5–3–9–7–2 (6–1)

V75-5: 3–2–11–6–5 (7–10)

V75-6: 6 Heart of Steel (9–2)

V75-7: 3–9–2 (4–5)

2 430 rader/1 215 kronor

V75 på Bjerke har spelstopp klockan 15.00. Från 14.00 följer du Trav365:s liverapportering från omgången.

avMichael Carlsson

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75-tips

V75