En uppgift som han bör reda ut i kväll

Expertens DD-tips – tisdagen den 9 juli på Solvalla

avPer Nicklasson

Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Solvalla.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Solvalla, tisdagen den 9 juli.

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Här kan du gå med i laget! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 3–5–9–6–11–1–10–4–8–2–7

Kommentar: Tand Kraft bör nog vara en av de bästa kallblodiga unghästarna genom tiderna i Sverige men som äldre har han inte blommat ut, han som såg ut att kunna bli den stora dominanten och den givna arvtagaren till Månrpinsen A.M.. Nu, som sexåring, börjar han dock äntligen se riktigt fin ut igen och senast i Finland gick han väl så bra som rutinerade, meriterade Tangen Haap men efter att ha hamnat på vingel från start kom Tand Kraft aldrig på allvar in i matchen. Nu möts de två igen och tipset går till Tangen Haap, men enbart i kraft av ett bättre spår. Men ingen av dom kan öppna så löpscenariot är inte givet. I slutändan tror vi ändå att det står mellan de här två, med tre tänkbara utmanare där bakom.

DD-2

Rankning: 9–2–5–11–7–8–3–6–10–1–4

Kommentar: Muscle Hustle har en uppgift som han bör reda ut. Men det tyckte nog de flesta lite till mans senast också, och då gick det inte vägen. Vi har skrivit det förr och håller fast vid den uppfattningen: Muscle Hustle är en gudabenådad travare, men han ska helst ha solen i nacken och vinden i ryggen för att ta ut dig för fullt. Han kan (ska?) krossa det här gänget men vi kan inte lita på honom och på V64 blir det rejäl gardering.

DD-systemet – 8 rader

DD-1: 3–5.

DD-2: 9–2–5–11.

Vem tar spets?

DD-1: Sjö Vinn brakar iväg från start?

DD-2: Stand by Ken bör få ta hand om ledningen.

! Statistikvinnarna

DD-1: Tangen Haap.

DD-2: King Sir Kir


ARTIKELN HANDLAR OM