”Kunder har hängt på låset under morgonen”

Ica Maxi Bålsta satte sju rätt på V75 • Andelsköparna får 32 000 kronor tillbaka • ”Fantastiskt kul”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat, ATG
Jörgen Sällström påICA Maxi i Bålsta satte sju rätt på deras Tillsammans-system och kunde glädja de sju köparna med 32 370 kr vardera

Ica Maxi Bålsta fick under söndagen alla rätt på V75.

De kunder som satsat 199 kronor får nu 32 370 kronor tillbaka.

– Många kommer in i butiken och vill visa sin uppskattning, säger ICA-medarbetaren och hjärnan bakom systemet, Jörgen Sällström, till Trav365.


ANNONS: Nu har du möjlighet att andelsspela på V86, V75 och GS75 med Sportbladets experter. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Under söndagen avgjordes V75 från danska Charlottenlund.

Den extra V75-omgången såg länge ut att bli en lättlöst historia och efter fem avgjorda avdelningar var värdet uppe i 3 034 kronor.

I den sjätte avdelningen (V75–6) var det dags för eftermiddagens sportsliga höjdpunkt – Menhammar Copenhagen Cup med 250 000 danska kronor till vinnaren.

På förhand trodde de allra flesta att den italienske megafavoriten Zacon Gio eller redan Elitloppsklare Makethemark skulle vara vinnaren av storloppet.

Men Peter Untersteiner och tvåprocentaren Heart Of Steel ville annorlunda och lyckades vinna loppet, trots en utvändig resa om Zacon Gio sista varvet.

Efter skrällsegern ökade värdet till 175 651 kronor och det fanns bara 26,77 system kvar med chansen till full pott.

Peter Untersteiner vann Copenhagen Cup med Heart Of Steel
Foto: Burt Seeger
Peter Untersteiner vann Copenhagen Cup med Heart Of Steel

”Ville egentligen spika Heart Of Steel”

Ett av de systemen som fortfarande var vid liv var Jörgen Sällströms ICA-system ”Stall Åsen”.

– Värdet exploderade verkligen efter den sjätte avdelningen och det blev väldigt spännande. Jag trodde väldigt mycket på Heart Of Steel och tänkte först till och med spika honom men sansade mig då jag gjorde andelsspel. Man vill ju inte chansa för mycket med andras pengar, säger 58-åringen och berättar vidare:

– Till sist tog jag även med favoriten Zacon Gio men det hade inte behövts. Jag trodde väl egentligen att Heart Of Steel skulle ta sig till ledning men nu visade han att han kunde vinna från dödens också. Jag tycker det är en självklarhet att han ska ha en plats i Elitloppet.

Fick inte ihop fullt lag

Jörgen Sällström är en erfaren spelare med en gedigen kunskap inom travet.

Han har drivit egna spelbutiker men numera finns han i förbutiken på Ica Maxi i Bålsta.

Det vinnande systemet lämnades in genom spelbolaget ATG:s andelssajt ”Tillsammans” och kostade 199 kronor per andel.

Då butiken är ny på ATG Tillsammans så hade Jörgen svårt att få ihop fullt lag men genom att köpa en egen lyckades laget till sist få ihop sju deltagare.

– Det var lite trögt då det var en V75-omgång på söndagen. Jag köpte en egen vilket var ett lyckokast men trots det fick jag banta ner systemet då vi inte blev fullt lag, men det gick vägen ändå. Tanken är att vi ska vara tio men nu fick de sju betalande lite mer.

Inför avslutningen (V75–7) på ”Lunden” hade Jörgen och ICA-butiken favoriten Ble Du Gers som spik.

– Det blev många omstarter och kanske var det tur att värsta motbudet fick utgå. Jag hade hela tiden trott mycket på min spik och att han bara skulle vara bäst. Nu travade han inte perfekt och kändes för het i alla omstarter, men tog sig samman och vann mycket enkelt.

Till sist återstod 33,15 system vilka belönades med 196 842 kronor.

Total vinst för Jörgen och hans spel blev 226 594 kronor och de sju andelslirarna kunde efteråt kvittera ut 32 370 kronor.

”Ville krama mig”

– Det är fantastiskt kul att vi lyckades vinna. Trots att systemet var inlämnat på nätet så var det många stamkunder som deltog. På morgonen var det flera som hängde på låset för att komma in och visa sin uppskattning, säger Sällström och berättar vidare om kundernas reaktioner:

– Det var en kund som kom in och ville krama om mig men vi fick sansa oss i dessa coronatider och en annan kund sa att han älskade mig. Många ville även gratulera på vår Tillsammans-sajt. Vi fick även alla rätt på V75 under lördagen.

Trots att systemet vann stort hade det kunnat bli ännu mer.

– I den femte avdelningen vann favoriten Velten Limelight på målfoto men vi hade även tvåan som var betydligt mindre spelad. Men man ska inte gräma sig utan vi får vara nöjda med detta. Jag ska kosta på mig lite skumpa till helgen, avslutar den 58-årige vinnaren.


ANNONS: Nu har du möjlighet att andelsspela på V86, V75 och GS75 med Sportbladets experter. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE