”Bestämmer själv när han vill sluta tävla”

Glädjebeskedet – Propulsion fortsätter tävla

Daniel Redén och Propulsion.
Daniel Redén och Propulsion.

Superstjärnan Propulsion fortsätter att tävla.

Det meddelar tränaren Daniel Redén på Twitter.

– Vårt stora mål är Elitloppet nästa år, säger Solvalla-tränaren till Trav365.

Lördagen den 7 september vann Daniel Redéns Propulsion UET Trotting Mastersfinalen på Vincennes efter jättedrama då ledande Cleangame galopperade strax innan mål.

Inför den starten hintade tränaren Daniel Redén om att det kunde vara hästens sista tävlingsstart i karriären.

”Alla sagor har ett slut”

– Nu får vi ta det här loppet, det kan bli hans sista lopp i karriären. Det var osäkert inför den här säsongen och det är ännu mer osäkert nu, sa Daniel Redén till Trav365 inför loppet och fortsatte:

– Visst skulle jag vilja ha ”Proppen” på tävlingsbanan ett år till, det är bra för hela travsporten men det är så mycket annat, ägare, jag och hästen måste vara med på det och han har gått så många tuffa lopp. Han blir äldre och alla sagor har ett slut, men den här sagan vill man aldrig ska ta slut.

”Jag har en rolig nyhet”

Under torsdagen kom dock ett glädjebesked: Propulsion fortsätter att tävla även under 2020.

”Jag har en rolig nyhet. Några kanske blir mindre nöjda”, skrev Daniel Redén i två olika Twitterinlägg innan han basunerade ut den stora nyheten:

”Vi har gjort klart att. Propulsion bestämmer själv när han vill sluta tävla och jag kan lova, han vill tävla, han är inte färdig på tävlingsbanan”.

Nyheten om att Propulsion väcker stora känslor hos många. Även tränaren verkar vara nöjd med beslutet.

– Det är jättekul att han kommer tävla ett år till. Han har så många fans runt om i landet och jag tror att sporten behöver honom. Han har ju varit väldigt populär bland stoägare och nu kunde vi till en lösning då han får tömma under höst och vinter istället, utvecklar han för Trav365.

Hur är statusen i dag?

– Han har fått en rejäl semester efter segern i Frankrike och allt känns bara bra med honom. Jag har kört honom under dagen och han är inte redo att sluta tävla. Han kommer nu att få träna igång lite lätt och jag hoppas han får vara skadefri och må bra.

Hur kom ni fram till beslutet?

– Vi hade ett litet snack i USA om hur vi skulle lägga upp framtiden och till slut kom vi fram till den här lösningen. Bitarna föll på plats och vi siktar nu mot ytterligare en tävlingssäsong.

Vilket eller vilka mål har du med hästen?

– Jag har sagt att Elitoppet 2020 blir det riktigt stora målet vi har nästa år. Det är på hemmaplan och jag ser fram emot en sista föreställning.

︎ Propulsion har hittills vunnit 37 av karriärens 74 starter och sprungit in nästan 31 miljoner kronor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN