Experten: Är hotet mot svenska stjärnhästarna

Stortränarna får med flera hästar vardera i världens tuffaste travlopp

Anders Lindqvist om hotet mot svenska stjärnorna och sin vinnare av Prix d’Amérique.
Anders Lindqvist om hotet mot svenska stjärnorna och sin vinnare av Prix d’Amérique.

De stora franska tränarna Guarato, Bazire och Allaire kommer troligtvis ha med elva av totalt 18 hästar i Prix d’Amérique.

Enligt experten talar det för fransk seger i superloppet – och är det största hotet mot de svenska stjärnorna Readly Expres och Propulsion.

– För mig gör det att jag tror ännu mer på Bold Eagle, säger Anders Lindqvist, som har sin tränarverksamhet utanför Paris.

Det stora slaget på Paris-banan Vincennes närmar sig.

På söndag avgörs världens tuffaste travlopp på banans svarta kolstybb.

Förutom evig ära jagar 18 hästar där drygt 4,1 miljoner kronor som ligger i förstapris.

Två av förhandsfavoriterna kommer från- och tränas i Sverige: fjolårsvinnaren Readly Express och trean från förra året, Propulsion.

Men fransmännen kommer att ta emot de svenska hästarna med varma servetter. det menar Frankrike-experten Anders Lindqvist.

”En väldig fördel...”

– Det snackas hit och dit - i olika läger. Men jag tror Bold Eagle behöver en perfekt resa för att vinna. Tränaren Guarato har fem hästar med i loppet, så de kommer inte vara i vägen för Bold Eagle i alla fall, säger Lindqvist och kommer in på det, som enligt honom, är det största hotet mot en ny svensk seger.

– Som sagt, Guarato får troligtvis med fem hästar i loppet, Bazire har med tre hästar och Allaire kommer troligtvis ha med tre hästar. De tre kommer alltså ha med elva hästar av totalt 18 startande. Samtidigt som de alla tränar de värsta hoten mot svenskarna, Bold Eagle, Belina Josselyn och Bird Parker. Eftersom de behöver ett snällt lopp för att vinna är det en väldig fördel med fler hästar från samma stall med i loppet. För mig gör det att jag tror ännu mer på Bold Eagle.

”Bättre än på många år”

Ja, vad säger du om Bold Eagle inför årets lopp?

– Jag tycker han ser bättre ut i år, än på två år. För två år sedan var han långhårig och ful, i fjol såg han bättre ut i hårremmen, men hade haft problem med hoven. Nu hade hästen skadeproblem tidigare under 2018, men man har kunnat förbereda honom bättre och lärt sig. Det är en bättre Bold Eagle i år än på många år.

Vilka kan vinna Prix d’Amérique, som du ser det?

– Bold Eagle, Belina Josselyn, Bird Parker, Propulsion och Readly Express. Det känns väldigt otroligt att någon annan ska blanda sig i striden.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!