Hibbs: ”Oj, vad mycket sladdar”

TRAV

Här får Stureplansprofilen prova att sela ut en häst.

I det sjätte programmet av ”Stureplan – Solvalla” trasslar Anna Hibbs in sig i tömmarna och misslyckas med sin uppgift.

– Det är som ett jävla memory, säger hon.

Stureplansprofilen Anna Hibbs ska under en vecka bo ute hos travtränaren Claes Sjöström på hans gård i Rimbo. Hibbs ska lära sig så mycket om hästar som möjligt på en vecka och i det sjätte programmet i dokusåpan ”Stureplan-Solvalla” får vi följa med när Anna Hibbs ska sela ut en häst – själv.

Claes, tränaren som Hibbs bor hos, hittar i inledningen av programmet, Hibbs ligga och sova middag i sitt hus. Han rycker upp henne och tar med henne in i stallet. Där ska hon få prova på att sela en häst. Det går så där.

– Jag gav henne uppgiften att sela själv, så jag kunde pyssla med lite annat under tiden, säger Claes Sjöström i avsnittet.

Hibbs börjar så smått, men stöter på problem direkt.

– Men herregud så mycket sladdar, det här är helt omöjligt för mig.

– Det jag tyckte var svårast av allt var att hålla koll på alla sladdar. Det var lite svårt att komma ihåg var allt skulle. Det är som ett jävla memory.

Till slut, med lite hjälp av Claes, lyckas hon få ordning på hästens utrustning.

– Det gick inte så bra att sela på hästen. Jag hade glömt bort hur man skulle göra och vad som skulle vara var, säger Anna.

– När jag kom tillbaka efter en halvtimme, och hon borde ha varit klar för längesen, så satt selen bak och fram, huvudlaget upp och ner och jag vet i tusan hur hon hade fått till det där, säger Claes.