Fiasko senast – nu jagar han revansch

TRAV

Galopp med segerchans på V75 senast.

Anledningen: En tappad sko.

På lördag ska doldisen Rauno Pöllänen och Golden Boy ta revansch.

– Det var förjävligt att han tappade skon, hästen var totalt okörd i det läget, säger han.

Örebro-proffset Rauno Pöllänen och Golden Boy hittade till rygg på ledaren på Åke Svanstedt och Dexter Stone i den senaste starten. Loppet blev konstigt och var präglat av många galopper på flertalet hästar. På den sista bortre långsidan drog de två täthästarna undan och såg ut att göra upp om segern. När Pöllänen och Golden Boy såg ut att gå i närkamp så blev det galopp. Helt utan anledning såg det ut som, men efter loppet kom förklaringen. Hästen hade tappat en sko.

– Det var förjävligt att han tappade skon och galopperade, men det är sånt som kan hända. Hästen var totalt okörd i det skedet, säger Rauno Pöllänen.

Hade ni vunnit?

– Det är svårt att säga. Jag vet inte om jag hade kommit förbi Svanstedt, men vi hade gett dem en match och sämst blivit tvåa utan galoppen.

”Jävligt kul”

På lördag ska doldisen från Örebro ta revansch på V75. Golden Boy har återigen fått spår fyra i volten och startar som en outsider i loppet. Spåret är det enda som tränaren själv inte tycker är det bästa för hästen.

– Spåret är inte optimalt och det är inte helt säkert att han klarar det den här gången. Jag kommer inte ladda för att nå spets, det viktiga är att han går felfritt, sen får vi se. Helst kör jag honom i ryggar. Han blir lite het annars. Men han klarar att gå ute i spåren också, han är så pass bra, men när man lyfter ut honom så vill han springa allt det han kan, säger Rauno Pöllänen.

– Han kändes fin i dag när jag körde honom i jobb, fortsätter han.

Hur skulle det kännas att ta en V75-seger på lördag?

– Det skulle vara jävligt kul! Det är flera år sedan jag vann på V75 senast. Det var med Karlängs Elden på Boden om jag minns rätt...