– Jag kör flera outsiders i dag

TRAV

Efter succéåret - snart drar Per Lennartsson på semester till Thailand.

Men först varnar han för sina V75-hästar på Åby.

– Jag kör flera outsiders som kan vinna om det stämmer, säger Lennartsson.

Han har haft ett kanonår på travbanan både som tränare och kusk.

Per Lennartsson har kört in 14,7 miljoner kronor och stallets hästar har sprungit in nio miljoner. Det är en väldig förbättring mot tidigare år och det har avspeglat sig på landets hästägare. Telefonen har gått för högtryck och nya hästar kommer ständigt in i Lennartssons träning.

– Vi har ökat från 50 hästar till 100 på sex månader. Det känns enormt kul och dessutom är det väldigt fina hästar vi får in, säger Per Lennartsson till Trav365.

– Vi har haft så jäkla fina framgångar och stallet har lyft sig rejält i år. Framförallt har det gått väldigt bra på V75. Hästarna är mycket starkare än tidigare och det visar att vi har hittat rätt i träningskonceptet. Det är kul att vi får så bra respons med nya hästar och hästägare.

”Skönt att komma bort”

Inom kort åker Lennartsson på en välförtjänt semester tillsammans med sin sambo Linda. Den 30 december bär det av till Thailand i två veckor.

– Vi åker till Krabi och det ska bli skönt att komma till värmen och ladda batterierna. I det här yrket går det inte att ta semester på somrarna då det är tävlingarna hela tiden. Vi är hemma igen den 17 januari, säger Per.

”Given outsider”

Men innan årets succétränare drar till sydligare breddgrader väntar V75 på Åby. Lennartsson har två egentränade hästar till start och kör dessutom några åt Åke Svanstedt.

– Lamborghini S.T. (V75-1) har varit lite ojämn i de starter han har gjort för mig. Först var han riktigt bra som tvåa bakom Mac Kindley och gången efter gjorde han en kanonupphämtning efter galopp. Men sedan var hästen svag i två starter men återigen bra senast. Då fick han gå på i tredjespår redan varvet kvar och gick en rejäl repa innan han kom fram utvändigt om ledaren. Jag tycker att det var mycket bra gjort eftersom han egentligen ska ha en vilsam resa. Får han smyga med i hårt tempo och får rätta ryggar fram till upploppet kan han avslutade ruskigt snabbt. Det är ett öppet silverlopp och han är en given outsider. Stämmer det på vägen är det inte omöjligt att han kan vinna.

– Igloo Skift (V75-6) har tidigare inte tagit i för fullt i loppen. Senast var det en rejäl förbättring då han vann enkelt med tussarna kvar i öronen. Det var första gången över 1600 meter och jag blev lite överraskad att han var så bra. Han blev även störd till kort galopp strax efter start och det var oerhört starkt gjort att kunna ställa sig i trav igen. Hästen hade krafter kvar i mål och har känts fin i jobben efteråt. Han är inte snabb ut och bäst med lopp på väntan. Det är likadant här som med Lamborghini S.T. att stämmer det på vägen med hårt tempo så blir han att räkna med till slut. Då kan han mycket väl dyka upp långt framme och även han är en outsider.

Någon av dina övriga styrningar som är värda att beakta?

– Jag körde Nightlife La Marc (V75-7) senast och han spurtade då jättebra som tvåa. Tyvärr kom vi loss lite för sent för att han skulle få upp farten tillräckligt för att vinna. Det fanns krafter kvar i mål och hästen kändes fin. Bra läge nu och han ska ses som en rysare, säger Per Lennartsson till Trav365.