”Har hittat jätteform”

Foto: Björn Goop.
TRAV

Seger i gulddivisionen.

Seger i Orebro Intn'l.

Och framför allt seger i Finlandia-Ajo.

Björn Goop är tillbaka - hetare än någonsin.

– Jag är förbaskad nöjd, säger superkusken efter sin fantastiska helg.

3 april var olyckan framme i norska storloppet Klosterskogen Grand Prix. Björn Goops häst First On Line Sec gick omkull och Goop åkte i backen med en handskada som följd. Efter en knapp månads skadefrånvaro var han i förra veckan tillbaka i sulkyn och framgångarna lät inte vänta på sig. Tre segrar under lördagens V75-tävlingar i Örebro följdes på söndagen upp med seger för Quarcio du Chene i Finlands svar på Elitloppet - Finlandia-Ajo.

– Man är alltid lite extra taggad när man inte har kört på ett tag, men man ska inte sticka under stolen med att jag har kört väldigt bra hästar. Det är ju ändå så att det är tränarnas jobb som ligger bakom, även om det såklart gäller för mig att förvalta chanserna.

Att Goop förvaltade chansen bakom Quarcio du Chene i Finlandia-Ajo är det minsta man kan säga. Först hittade han andra par utvändigt från ett knepigt innerspår och när segerstöten sattes in visade han stor skicklighet genom att köra precis lagom fort för att vinna säkert samtidigt som enda hotet Brioni hölls fastlåst i rygg.

När mållinjen skars gick det inte att ta miste på Goops segerglädje då han bjöd på en för honom sällsynt segergest.

– Det är en av de roligaste segrarna i min karriär. Vi hade planerat den här starten i två månader och bett om att få vara med i loppet. "Quarcio" är ju också en häst med vissa svårigheter och problem. Vi har jobbat hårt med honom och när han då lever upp till vad man förväntar sig av honom känns det väldigt skönt.

Nästa start i Elitloppet

Nu är hästen klar för Elitloppet på Solvalla 30 maj och fram till dess ska arbetet med hästen, som tränas av Björns pappa Olle, fortgå.

– Han kommer få ta det lugnt den här veckan och sedan ska vi börja träna lite igen veckan därpå. Han kommer inte att starta något mer innan Elitloppet, säger Björn.

Formtoppad jackpotrysare

Björn Goop kommer däremot att vara fortsatt flitigt i elden fram till Elitloppet. När Gävletravet på lördag arrangerar jackpotkryddade V75-tävlingar (50 miljoner kronor i sjurättspotten) kör han "olyckshästen" First On Line Sec i gulddivisionen (V75-3). Hästen har såhär långt i år fyra segrar på sex försök.

– Han har hittat jätteform i år och klarade lyckligtvis olyckan i Norge väldigt bra. Senast spurtade han riktigt bra och gick rejält hela vägen in i mål. Men den här gången får vi ligga lågt med segerchansen.

Ola Johansson/Kanal75