Doldis vann Gran Premio della Lotteria

TRAV

Så gick det i storloppet.

Överraskningen Italiano blev svaret i året upplaga av det italienska storloppet Gran Premio della Lotteria.

Kusken och napolitanaren Gaetano di Nardo skrev historia genom att vara den första hemmasonen att vinna storloppet i Neapel.

Foto: Skrällen är ett faktum, Italiano och Gaetano di Nardo vann Gran Premio della Lotteria.

Årets upplaga av Lotterialöpningen blev ett riktigt bakslag för det blågula laget. Den svensktränade kvartetten Nick Nock, Micro Mesh, Carmel och Lavec Kronos försvann samtliga redan i kvalen.

Istället handlade blev det nio italienskfödda hästar i finalen med två miljoner kronor till vinnaren. Därför kanske det var logiskt att vinnaren dessutom heter Italiano...

Italiano var tvåa i sitt försök med Roberto Vecchione i sulkyn. Roberto Vecchione kvalade även in Irambo Jet till finalen och det gav hemmasonen Gaetano di Nardo chansen att skriva historia bakom Italiano i finalen.

In mot upploppet såg det ut att bli en duell mellan ledaren Irving Rivarco (Pietro Gubbelini) och favoriten Ilaria Jet (Jean-Michel Bazire). Irving Rivarco såg ut att ha avgjort då plötsligt luckan kom för Italiano, som från rygg på ledaren avslutade sylvasst till segern i händerna på Gaetano di Nardo.

Segertiden blev 1.11,3/1600 meter.

Lars-Ove Pettersson/Kanal75