Experten: Det är fördel Goop

TRAV

Det är jämnt i V75-ligan och i helgen ska det avgöras.

Men vem vinner?

Experten Lennart Forsgren vet vem det lutar åt.

– Känns som att det är lite fördel för Björn Goop, säger han.

Snart är det slut på året och det börjar dra ihop sig i de olika kuskligorna inom travet. En av de mest prestigefyllda, om inte den viktigaste, är V75-ligan. Där slåss kuskarna om flest segrar inom rikstoton, travets elitserie. Det återstår bara två V75-omgångar 2010 så det börjar dra ihop sig. I topp just nu ligger Björn Goop på 34, segrar. Tvåa och vilt jagande är Örjan Kihlström. Men vem vinner? Experten Lennart Forsgren har kollat på kuskarnas kvarvarande chanser och siar i vem som har bäst chans.

– Man kan säga så här, det är fördel för Björn i Göteborg (torsdag) och fördel Örjan på Solvalla (söndag), säger han.

– Det är jäkligt ovisst alltså, men visst känns det som lite fördel för Björn Goop. Han har några hyggliga chanser i Göteborg. Det tycker jag inte Örjan har.

Du som har kört väldigt mycket och känner branschen väl, hur mycket betyder de här ligorna för de aktiva?

– Har man kommit så här långt i ett championat, så oavsett vad de säger, så tänker de på det. Bägge har ju vinnarskallar. Det är prestige. Det är klart att man vill vinna ligan, säger Lennart Forsgren.

– Inte så att de kommer köra på varandra, ingenting sådant, men det är prestige.

”Inget gratis”

Kihlström och Goop kommer möta varandra i varje lopp och Forsgren förklarar hur det kommer att se ut.

– Inte så att de kommer köra på varandra, ingenting sådant, men det är prestige. De kommer ju inte ge något gratis till varandra. Till exempel om Björn sitter i ledningen och Örjan i rygg så kommer han köra undan jävligt sent. Har man chansen att stjälpa varandra på något vis, med schysta medel, så gör man ju det. Det ingår i det hela normalt sett också, men det kanske blir lite mer fokus på det nu. Om man ska förlora mot någon, så ska man inte förlora mot den som man strider emot.

Hur ser du på den här striden?

– Jag ser det här bara som positivt. Det ger en extra grej till det hela, säger Forsgren.