Jessica Almenäs nya TV4-program

TRAV

Efter långa och tuffa förhandlingar – nu är det klart.

Kanal75 fortsätter sitt samarbete med produktionsbolaget OTW för sina travsändningar i TV4.

Det gör att bland andra Jessica Almenäs fortsätter att jobba inom travet.

– Vi tycker fortsatt att hon är jättebra i den rollen och vi är glada att fortsätta jobba med henne, säger Niclas Andersson, vd på Kanal75.

Rykten har gått och det har spekulerats mycket kring TV4:s travsändningar under hösten. Nu är det klart hur det blir under 2011. Kanal75 fortsätter att använda sig av produktionsbolaget OTW för att göra sina travsändningar i TV4 på helgerna.

– Det är klart, vi kommer fortsätta jobba med OTW under 2011, säger Niclas Andersson, vd på Kanal75.

Vilka förändringar kan vi förvänta oss?

– Vi kommer presentera det vart efter här, men från och med helgen 19-20 mars så kommer både lördag och söndagsprogrammen att få ett helt nytt utseende. Dels kvällsprogrammet från V75, Vinnare V75, det som går mellan 18-19, det kommer bli helt omgjort. Troligtvis bli även söndagsprogrammet omgjort samma helg.

Vet ni hur det kommer se ut redan nu?

– Ja, det vet vi. Men vi vill inte säga det ännu, det är lite detaljer kvar att lösa med det först. Men vi återkommer till det om en månad, då kommer vi kunna berätta mer. Framförallt lördagen kommer det att märkas en stor skillnad med hur vi presenterar V75 på kvällen.

Enda skillnaden

Det enda som OTW inte får fortsätta att göra är livesändningen från V75 som sänds i TV4 och TV4 Plus. Det kommer Kanal75 att göra internt.

– OTW gör, som tidigare, programmen på lördagar och söndagar i TV4, med ett undantag. Det är att vi själva tar över eftermiddagsprogrammet, när V75 går direkt. Det har varit i Tipslördag tidigare, nu kommer det heta V75 Direkt. Det producerar vi själva inom Kanal75, förklarar Andersson.

– Vi gör ändå ATG Live som går på eftermiddagen, då tycker vi att det är lika bra att vi gör direktsändningen i TV4 också. Det är enda lilla skillnaden och den gör vi av mer praktiska skäl, fortsätter han.

De som har varit oroliga att Edlund och Almenäs ska försvinna behöver alltså inte vara oroliga längre?

– Nej, det behöver de inte. Vi är väldigt nöjda, dels med det jobb som OTW gör, och med de frontfigurer vi har. Jessica har ju varit kanske mest uppmärksammade programledaren i flera år och vi tycker fortsatt att hon är jättebra i den rollen och vi är jätteglada att fortsätta jobba med henne och alla andra som OTW har. Det känns bra.

Hur har förhandlingarna varit?

– Det har varit en väldigt tuff förhandling, vi har hållit på ganska länge ända in på slutet. Men i slutändan tror jag att alla är nöjda och jag hoppas att tittarna också ska bli det, säger Niclas Andersson.

Till sist, vad vill du säga till läsarna/tittarna?

– Det kommer inte märkas sådan jättestor skilland i januari och februari utan det blir i mars som det kommer lite nyheter, säger Niclas Andersson.