Kusken som fixat de största V75-vinsterna

Foto: Vill du vinna enorma pengar på V75? Då kan Peter Untersteiner vara tränaren och kusken att rygga. Han har varit inblandad i två av Sveriges största V75-vinster tidigare. Till vänster: Alien´s Kiss vinner på Axevalla och en ensam vinnare tog hem 63 miljoner kronor. Till höger: Elton Silvio vinner på Halmstad och fixade 43 miljoner till en ensam vinnare.
TRAV

Här är kusken som skräller på V75.

Peter Untersteiner har varit inblandad i två av de största miljonvinsterna på V75.

Vid lördagens jackpott har han en ny storskräll på gång.

– Huge Star är en outsider, säger Untersteiner.

Lördagens V75-tävlingar avgörs på proffstränaren Peter Untersteiners hemmabana Halmstad. 50 miljoner kronor ligger i potten till en ensam vinnare och Untersteiner är kusken som är känd för att fixa miljoner till spelarna.

Vid de två största miljonvinsterna på V75 har han varit framme och skrällt. Själv vet han inte riktigt varför han har lyckas skrälla så ofta.

– Vi har vettiga hästar jag försöker köra med insidan och köra snygga lopp. Jag har ingen speciell förklaring. Jag försöker köra på insidan och köra lite på chans och har man flyt kan det blixtra till.

Skulle du kunna skrälla på lördag?

– Ja, det är Huge Star som skulle kunna skrälla. Han är på gång och har smygläge.

”Är en outsider”

Enligt Untersteiner är hans Huge Star i V75-4 den bästa chansen.

– Jag vill säga att Huge Star är en outsider. Han går jämt och bra varje gång och i morgon ska jag köra med ett norskt huvudlag. Han har inte riktigt kämpat och därför ska jag testa något nytt. Han kan få ett smyglopp från det läget, säger han.

I lärlingsloppet, V75-5, sitter sonen Johan Untersteiner upp bakom Amber Diablo som slutade oplacerad senast efter ett tufft lopp.

”Klart bättre här”

Men enligt tränaren trivs hästen på hemmaplan.

– Amber Diablo har vunnit tre lopp de två sista åren, alla tre loppen har varit i Halmstad. Det är ingen tillfällighet då hon reser dåligt. Hon verkar löpa klart bättre här hemma i Halmstad.

Stallets tredje häst på V75, Ideal Kemp, tror han inte så mycket på.

– Ideal Kemp hänger med och plockar pengar. Han är jämn och säker men det är inte det lilla extra.

”Tränat ordentligt”

Untersteiner sitter dessutom upp bakom amatörtränaren Kimmo Kyllönens Svartmyrs Sigge i den sista avdelningen på V75.

– Hästen ser bra ut. Vi har tränat ordentligt. Formen såg bra ut senast och Peter var mycket nöjd med honom. Ska kunna speeda till slut. Jag tycker att Åkes är värst emot, säger Kimmo Kyllönen i Sportbladets kuskintervjuer.