Satsade hundra kronor var – vann 10 miljoner

TRAV

Pappan och sonen satsade varsin hundralapp på V75.

Jättevinsten på 10,6 miljoner kronor förändrade deras liv.

– Det är skönt att vara miljonär även om det känns overkligt. Jag har precis köpt en BMW för en halv miljon, säger lagerarbetaren från Norrköping.

Augustilördagen tidigare i år blev omtumlande för Norrköpingsfamiljen. Far och son hade som vanligt spelat V75 tillsammans vilket de gjort de senaste sju åren. Det var endast två system som prickade in sju rätt den här svåra omgången. För en insats av 192 kronor vann pappan och sonen 10,6 miljoner kronor. Bakom storvinsten döljer sig två fotbollsprofiler i de lägre divisionerna i Norrköping. Sonen är i 40-års åldern och jobbar på ett matvarulager och pappan är pensionär. De vill vara anonyma men nu berättar sonen hur vinsten förändrade deras liv.

– Det känns helt fantastiskt men också lite overkligt. Speciellt när man ringer till banken och märker att man har aktier och fonder som man har investerat i. Det är en väldig trygghet att ha så mycket pengar, säger lagerarbetaren.

– Vi har löst halva villalånet och sänkt våra månadskostnader med sextusen kronor. Sedan har jag köpt en ganska ny bil till min son. Själv håller jag på och köper en helt ny BMW. Det är en 5.28 Touring, combi, som kostar en halv miljon kronor.

– Jag har dessutom bjudit hela min familj och släkt på en resa till Thailand över julhelgen. Vi är totalt 15 personer som åker och det ska bli skönt att komma till värmen. Vi har även en dröm att försöka hitta ett sommarställe i skärgården och vi får se hur det blir med det.

”Så jäkla skönt”

Lagerarbetare betonar att han försöker att stå med båda fötterna på jorden. Trots att han har blivit mångmiljonär vill han försöka leva som vanligt.

– Jag vill vara den jag alltid har varit. En helt vanlig kille och både jag och min fru arbetar vidare, säger han.

– Men visst, det är så jäkla skönt att ha mycket pengar på banken. Man kan unna sig lite vardagslyx om man vill. Vi kan gå ut och käka när vi vill eller köpa nya kläder när som helst. Vill jag köpa ett par skor behöver jag inte vänta till i slutet av månaden numera.

Miljonvinnaren: Började gråta

Storvinnaren från Norrköping är mycket travintresserad och följer hästarna dagligen. När han prickade in jättevinsten hade han plockat ut tre spikar på systemet. Miljonvinnaren spikade favoriterna Jodas Julia och Cash Is Fun Zaz. Men den tredje spiken, Youpie, var desto fräckare. Han följde dramatiken på tv när skrällen Youpie spurtade till seger i den sista avdelningen. Efteråt var både han och pappan i chocktillstånd.

– Jag höll min fru i mina armar och bara skrek när Youpie vann. Sedan kom tårarna och vi började gråta. Det var en fantastisk och overklig känsla, säger miljonvinnaren.

Han tänker nu föreviga hästens namn som gjorde honom och hans far historiska.

– Jag ska tatuera in namnet Youpie högst upp på ena armen. Det här var en stor händelse i mitt liv och därför vill jag göra det. Jag kommer att boka in en tid hos en tatuerare efter nyår.

– Jag kommer även personligen att tacka Youpies kusk, Per Lennartsson, nästa gång jag kommer till Solvalla.

”Spelar som vanligt”

Efter succén så fortsätter far och son att spela V75 varje vecka - för en hundralapp var.

– Vi spelar på som vanligt och det är ett väldigt kul spel. Jag läser mycket innan och försöker att analysera hur loppen ska bli körda.

– Jag har fått mycket skäll genom åren för att jag har tippat konstigt. Men jag har inte varit ute för att vinna 1500 eller 3 000 kronor. Jag har varit ute efter stora pengar och då måste man chansa lite. Speciellt om man spelar för så lite som vi gör, säger lagerarbetaren.