”En världsartist om nu någon tvivlade”

TRAV

BETYGEN V75:s 5 bästa prestationer: ”Fick ingenting gratis”

Foto: Propulsion vann Norrbottens Stora Pris och belönas med kvällens bästa prestation av Trav365:s expert.

Propulsion var hästen att slå i Norrbottens Stora Pris.

Och som han hanterade favoritskapet!

Örjan Kihlström fick ingenting gratis – men ekipaget krossade allt och alla på nytt banrekord.

Foto: Zebastian Hagberg.

Midnattstravet från Boden började i moll men slutade i dur.

Dåligt väder, problem att lämna in på ATG och dessutom sura miner efter en diskningssituation.

Men när det sportsliga till slut tog överhanden fick vi se finfina prestationer och vinnaren av Norrbottens Stora Pris visade verkligen vilken stjärna han är.

Till och med midnattssolen kikade förlåtande fram.

V75:s 5 bästa prestationer – och den sämsta:

➕➕➕➕➕

Vem: Propulsion

Kommentar: Vann Norrbottens Stora Pris från dödens på 1.10,8/2 140 meter och när Oasis Bi fick chansen sista biten sträckte han på sig ytterligare. Daniel Redéns jänkare är en världsartist om nu någon hade tvivel. Hatten av och ingen tvekan om fem plus!

➕➕➕➕

Vem: In Vain Sund

Kommentar: Trea i Norrbottens Stora Pris där han drog tåget i tredjespår sista 700 och hästen tar kliv för varje start. Har inte samma hårdhet som stallkamraten på Propulsion ännu men detta är ytterligare ett stjärnämne från Redéns stall.

➕➕➕

Vem: Grand Ale

Kommentar: Fick verkligen slita för havren när öppningen kostade 09,2 och varvet travades på 11,7. Visst gjorde flera av de mer betrodda bort sig men det förtar inte den finska gästens insats. Hannu Hietanen spårade från start till mål och storskrällen var ett faktum.

➕➕

Vem: Gianluca Boko

Kommentar: Bestämde framme i ledningen, men såg bländande ut hela vägen, och stack undan med gott om luft ner till konkurrenterna. Dessutom var tussarna oryckta och fyraåringen har mer att hämta framöver.

Vem: Art Nökkve

Kommentar: Var inte först över mål, men när vinnaren diskades stod Håkan Skoglund överst på tronen. Det trots att hästen sparkat sönder boxen, en tuff repa i tredjespår samt tveksam aktion på upploppet. När allt talar emot verkar Art Nökkve vara som bäst!

Vem: Erik Adielsson

Kommentar: Hade verkligen ingen bra dag på jobbet. Galopp med flertalet favoriter och kom helt på vingel med Anna Mix i Norrbottens Stora Pris. Som tur är kommer det nya lopp redan under söndagen!

Zebastian Hagberg