Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Åby, torsdag 9 februari.

Spelstopp V64 19.25

DD 20.53

TV 4 Sport 21.30

ATG24 18.00

✓ DD-1

Rankning: 8–4–7–2–6–5–1–3.

Kommentar: Vilken otroligt märklig DD-omgång; det är som om det har gått ut ett upprop till alla tränare i södra och ­västra Sverige: ”Starta alla hästar som ni vet att spelar­kåren omöjligt kan ha koll på!” Vi har nog aldrig sett en DD-­omgång med så många hästar som återvänder efter ­vila, i ­vissa fall väldigt lång vila eller på andra sätt har dunkel form. Vi ställer oss frågande till om ens tränarna i många fall vet vilken författning de kommer att presentera sina hästar i.

DD-1 är ett sprinterlopp vars märklighet (eller vår) illustreras av att vi tippar en häst som egentligen inte var i bra form någon gång under hela 2016, som inte har startat sedan i slutet av ­augusti och som, när han nu gör debut i ny regi, har sämsta tänkbara utgångsläge. R.G.’s Thunderbolt är dock en talang som har, eller åtminstone har haft, ett mycket gott ­rykte. Det är inte att begära att han är på topp direkt, men han har å andra sidan förmodligen aldrig mött enklare motstånd. ­Veijo Heiskanen borde ha hästen rätt så bra förberedd, och ”rätt så bra” kan bära väldigt långt. Dollar Access är en av få hästar som har dokumenterad toppform. Provar i ledningen om han får möjlighet? Qualis Talis var ute i stenhårt gäng i lördags. Om han tagit det loppet på rätt sätt borde han ­känna sig superkaxig nu, när det är korpmatch.

✓ DD-2

Rankning: 10–12–2–9–5–3–4–8–1–7–6–11.

Kommentar: Hur skapar man ett, om inte svårt så i alla fall lurigt lopp? Jo, man låter de enda två hästarna som har bevisad form få dåliga spår i ett sprinterlopp. Bakspår för spetsälskande Digital Product, och ännu sämre spår för i flera starter starkt avslutade Annabelle Dimanche. Det är ändå de här två hästarna man måste tro klart mest på. Men risken finns så klart att de aldrig kommer in i matchen. Kamanda har ett bra spår. Untersteiners hästar går som lysen. Just den här dock agerat ojämnt. Vilan har gjort honom gott?

✓ DD-systemet 12 rader

DD-1: 8–4–7–2.

DD-2: 10–12–2.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Dollar Access kanske är knapp spetsfavorit.

DD-2: Nummer 1, 3 och 5 är snabba ut.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Re Doc.

DD-2: Only the Best.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel