”Han ska ses med toppchans”

TRAV

Carlsson: ”Kan få jubla när de tar hem en ny storseger” V75-tipset

1 av 2 | Foto: Diamanten vann Kungapokalen. Ny seger storloppsseger i kväll?

Dags för en av årets absolut bästa travkvällar.

Sprintermästaren i Halmstad och i kväll kan Robert Bergh och Peter Forsberg få jubla när Diamanten tar hem en ny storseger.

Sprintermästarhelgen är en av årets höjdpunkter och fjolårets Sprintermästare lär man inte glömma i första taget då Uncle Lasse bjöd på en sensationell uppvisning i finalen.

Robert Bergh är en mästare på att ställa i ordning till stora lopp och jag vet att han har siktat mot Sprintermästaren länge med Diamanten. Hästen – som ägs av Peter ”Foppa” Forsberg – vann Kungapokalen och har varit kanonfin varje gång därefter.

Enligt Robert Bergh kan det bli tal om barfota bak redan i försöket och sedan lär det bli runt om i en final som jag tror han har toppchans att vinna. Hästen är också mycket snabbare från start än vad folk kanske tror.

Försöket vinner han trots sjundespår bakom bilen och det är en given spik. Inte omöjligt att stallkamraten Mindyourvalue W.F. (som har suttit fast två gånger i rad) kan lifta med till en finalplats.

Lär bli kvällens stora stallskrik

I det andra försöket av Sprintermästaren är Rajesh Face favorit och hästen var ju smällfin vid segern senast. Det är en högkapabel travare med bra chans att krossa alla felfri. Han är dock lite ovan vid sprinterdistans, även om han var femma på en topptid 1.10,5 i Fyraåringseliten näst senast.

Jag garderar därför och vill ha med United Love, som har gått bra i Frankrike, samt Paul The Apostle som är snabb ut och har läget och toppformen.

Det tredje uttagningsloppet till Sprintermästaren är det klart tuffaste. Makethemark är favorit och hästen gör ju topplopp varje gång. Enastående tapper i Oslo senast.

Dominion Beach gillar jag skarpt och hästen lär bli ett av kvällens stora stallskrik. Har gått strålande bra varje gång på slutet och ska tävla i en jänkarvagn för första gången nu. Kan förstås göra susen och han kan mycket väl vinna trots spår långt ut bakom vingen.

Till en eventuell final finns det ytterligare växlar att dra på hästen i form av barfotakörning och skygglappar. Kanske är det en ny Uncle Lasse-uppvisning vi får se i år?

Mitt drag i loppet är dock en häst som står stenhårt inne rent penningmässigt. Det är Global Trust som Timo Nurmos matchat för Sprintermästaren och han åker inte ner för att köra om någon mindre placering. Global Trust har varit strålande bra vid segrarna och vann okörd på 1.11,5 senast. Varning utfärdas.

Vurmar för två bortglömda

I V75-1 är Generaal Bianco favorit efter den övertygande segern i debuten för Peter Untersteiner då han accelererade våldsamt. Han kan mycket väl vinna igen men läget är dåligt och jag garderar.

Peter Untersteiner får dock gärna vinna V75-5 med kapabla men ack så osäkra Kash Brodda. Hon återkommer nu efter ett uppehåll med omlagd träning och kan vara den som tar skalpen på favoriten och den i sju starter obesegrade Southwind Feji.

I V75-7 vill jag vurma för två bortglömda. Galactica har gjort jättebra lopp flera gånger i rad, vinner när som helst.  Blir det däremot stenhårt tempo bland täthästarna kan Cerveza komma in i matchen från bakspår och slå av alla till slut.

✓ Mickes V75-system

V75-1: 8–4–9–5–7 (3–1)

V75-2: 7 Diamanten (1–4)

V75-3: 5–4–1–6–7 (3–8)

V75-4: 7–3–4–5 (1–2)

V75-5: 6–3–2 (4–10)

V75-6: 12–1 (2–9)

V75-7: 3–10–4–7 (5–1)

2 400 rader/1 200 kronor