Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till dagens lopp på Axevalla, söndag 23 juli.

DD 16.20 

TV 12 14.00 

ATG Live 12.00

✓ DD-1

Rankning: 5–4–2–3–8–10–1–9–7–6–12–11.

Kommentar: Det ser ut som om Cash Crowe kanske kan få den bästa resan? Då kommer hon i så fall låta de sparade krafterna göra sitt på ett effektivt sätt över det långa, svettiga upploppet. Efter att ha vunnit sju av karriärens hittills åtta starter måste man förstås ta henne på största allvar. Kullens drottning Darling Mearas kommer så klart göra allt för att fortsatt försvara sin position. Riskerar dock att få gå utvändigt om ledaren och då blir det ingen enkel match. Men vi vet sedan tidigare att hon är bra. Riktigt bra. Ultra Bright tar ledningen och försvarar den så länge det finns krafter. Om hon får ”fuska” undan en bit kan det räcka hela vägen.

✓ DD-2

Rankning: 11–4–2–3–5–9–1–6–10–7–8–12.

Kommentar: Det blev en snöplig galopp direkt i E3-finalen för Calle Crown när de stora pengarna skulle fördelas, men han var väldigt fin i försöket. Har visat att han är bra och spåret skrämmer nog inte heller. Inte hela världen liksom. Här finns det potential och fin utveckling. Senast höll Promo Kemp bra efter en galet stenhård öppning. Hästen har inte­ riktigt växt i sin kropp än helt och hållet. Därför väntas en positiv utveckling. Han är ett av flera spetsalternativ och jag tror inte att Björn ger sig förrän han sitter i ledningen.

✓ DD-systemet 6 rader

DD-1: 5–4–2.

DD-2: 11–4.

Vem tar spets?

DD-1: Naturligtvis har Ultra Bright redan innan start en

fördel gentemot Darling Mearas i och med startspåren.

DD-2: Super War Horse, Vikens High Yield, Promo Kemp och Dats Caballo anmäler alla intresse för täten.

! Statistikvinnarna

DD-1: Även om Darling Mearas har en maffig segerprocent på 62 så är hon inte bäst i gänget, för det är Cash Crowe som bara har torskat en gång på åtta försök (88 procent).

DD-2: Efter tre av de sex starterna har Calle Crown segerdefilerat. Med en segerprocent på 50 är han kung i gänget. Närmaste hoten (Super War Horse/Dats Caballo) har 43.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel