Johan Lindberg: ”Det är sorgligt”

Generalsekreteraren överväger att ATG Live ska sluta sända travlopp från USA – efter lördagens tuffa drivningar

Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg är mycket kritisk till de drivningar som vi fick bevittna på Meadowlands i USA i lördags
Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg är mycket kritisk till de drivningar som vi fick bevittna på Meadowlands i USA i lördags

Hambletonian 2017 fick en bitter eftersmak då de hårda- och tuffa drivningarna i finalen mött stenhård kritik – främst på sociala medier.

En som instämmer i kritiken är Johan Lindberg, generalsekreterare på Svensk Travsport.

Nu överväger han att det ska sluta visas travlopp från USA.

– Med gårdagen i färskt minne så får vi överväga om vi överhuvudtaget ska visa något lopp därifrån, skriver Johan Lindberg i sitt senaste veckobrev.

Åke Svanstedt vann Hambletonian 2017 tillsammans med Perfect Spirit och tjänade drygt fyra miljoner kronor.

Segern har dock fått en bitter eftersmak då Åke Svanstedts tuffa drivning över upploppet mött stenhård kritik – där flera travtränare i Sverige sätter ned foten.

En som instämmer i kritiken är Johan Lindberg, generalsekreterare på Svensk Travsport.

Lindberg överväger nu att det ska sluta visas travlopp från USA i ATG Live.

”Direkt vidrig”

Det är i sitt senaste veckobrev som Johan Lindberg tar upp de tuffa drivningarna på Meadowlands i USA i lördags.

– Vi har försökt påverka framför allt Meadowlands och Yonkers att åtminstone börja göra något åt den drivningssed som i många fall är direkt vidrig. Med Jeff Gural som ny ägare till Meadowlands – och som tagit krafttag mot dopningen – kändes det ett tag ganska hoppfullt, men efter gårdagens ”uppvisning” så känns det som att vi är tillbaka på stenåldern, skriver Johan Lindberg och fortsätter:

– Det är inte bara några få kuskar heller. Och det är inte bara amerikaner utan också svenskar som använder sig av drivningar som de borde få spöstraff för. På andra ställen i USA har utvecklingen gått framåt, men på Meadowlands har det gått bakåt vilket är sorgligt.

Nu överväger Lindberg att ATG Live framöver inte ska visa några travlopp från USA.

– Drivningarna är också anledningen till att det visas förhållandevis lite trav från USA i ATG Live. Med gårdagen i färskt minne så får vi överväga om vi överhuvudtaget ska visa något lopp därifrån, skriver Johan Lindberg.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln