Masstrykningar i kväll – efter väderkaoset

22 hästar bortplockade hittills till kvällens tävlingar: ”Man kan tycka att Solvalla ska klara av det mesta”

Publicerad:
Uppdaterad:

TRAV

15 hästar på V64-spelet och 22 hästar totalt är strukna - hittills - inför kvällens tävlingar som flyttats från Solvalla till Mantorp.

Omgångens största favorit, Whitehouse Express, är en av dem som inte kommer till start.

– Säkerheten gick i första hand, säger tränaren Daniel Redén.

Under tisdagsmorgonen blev det klart att Solvallas fina tävlingar, med bland annat Margaretas Tidiga Unghästserie, tvingas flytta till Mantorp på grund av dålig bana, på grund av rådande väderlek.

– Man kan tycka att Solvalla ska klara av det mesta. Det är nationalarena och tävlingar om miljoner som ska delas ut i kväll, då känns det ju sådär att tvingas flytta tävlingar från Solvalla när det är så fina lopp. Jag vet att vädret är som det är och det är svårt, men är det några som ska ha resurser för att fixa en bana ändå så ska det ju vara Solvalla, säger hemmatränaren Daniel Redén.

”La om planeringen helt...”

Redén själv som hade två hästar tilltänkta för start i afton, men han har strukit båda. En av dem var V64-omgången, som är kryddad med jackpot, största favorit, Whitehouse Express.

– Jag strök en kvalhäst i morse på grund av en hovböld, så då la jag om planeringen helt och vår storbuss-chaufför åkte iväg, så vi tänkte ta lillbussen in till Solvalla med de två hästarna. Men vid lunch så ändrades det ju till Mantorp, och att åka lillbuss till Mantorp, när det ska frysa på, det kändes inte bra. Säkerheten fick gå i första hand, för både hästar och personal. Det är ju trots allt några extra mil.

Totalt har 22 hästar strukits till kvällens tävlingar, varav 15 av dem skulle ha startat inom V64-spelet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!