Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Solvalla, onsdag 9 augusti.

Spelstopp 21.20

TV12 19.00

ATG Live 18.00

✓ DD-1

Rankning: 1–6–2–8–10–7–5–4–11–12–3.

Kommentar: Jag är fräck och satsar allt på Global Trust. Han kommer från ett stall med absolut toppform. Även om han varit ifrån en stund inför den här starten är tränings­rapporterna klart positiva. Kommer att ge favoriten en rejäl match. Mycket möjligt att man får stå där med dum­struten när högkapable Disco Volante sköter travet och ­bara ­krossar dem. Så bra är han. Att han felfri har toppchans. Rent historiskt har han dock inte varit helt att lita på. För det har varit allt eller inget för hästen så här långt. Tio ­starter, sex vinster och fyra galopper. Lite av anledningen är så klart också att Disco Volante blir stor favorit och då blir DD-­oddset inte särskilt högt. Så vi går för de lite större oddsen.

✓ DD-2

Rankning: 7–10–3–8–1–6–5–2–4–9.

Kommentar: Eftersom jag tror att vi tidigt får se Moni to Spare i ledningen förtjänar han också segertipset. Kommer försvara sig väl där. Kan hålla undan. Motståndet skrämmer inte Charrua Forlan. Den fina formen sitter där även om ­raden inte avslöjar det. Dags för lite välförtjänt utdelning? Om han får lite vettiga ryggar på väg framåt. Balfour har ­varit ifrån kort men är väl förberedd för den här uppgiften ändå. Verkar ha siktat in sig på den ett tag. Står nämligen perfekt inne (tillägg vid 1 000 001 kronor) och fick ett bra spår, men ser också ut att få göra grovjobbet. Inget höjdarspår för Farzad Boko men det hjälper i alla fall till med möjligheter för en felfri avgång. Därmed ökar chanserna förstås att sedan kunna blanda sig i. Tänkbar om det stämmer.

✓ DD-systemet 4 rader

DD-1: 1 Global Trust.

DD-2: 7–10–3–8.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Med hjälp av det fina startspåret har Global Trust ett bra grepp om positionen längst fram. Är även kvick ut.

DD-2: Visst blir det Tennis som tar täten först men när Moni to Spare snabbt kommer finns ingen anledning att svara.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: På Disco Volantes tio starter så här långt har ­hästen varit först över linjen sex gånger. De andra fyra gångerna har hästen galopperat bort sig. Ändå hög segerprocent.

DD-2: Segerrikast är Moni to Spare, med elva av 25.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel