Julia Björklund, 35, har satt tre raka V75:or

Stockholmstjejen gör succé på V75

avChristoffer Wickman

Foto: Privat
Julia Björklund

Julia Björklund, 35, har satt tre raka V75:or.

På bara en vecka har hon spelat in över 1,2 miljoner kronor.

– Jättejättekul så klart, säger hon.

Stockholmstjejen Julia Björklund hade aldrig besökt en travbana förut, när hennes vänner tog henne till Solvalla en onsdag för sex år sedan.

Det besöket fick henne travbiten och sedan dess är det hennes stora hobby.
Nu gör 35-åringen succé på V75.

I lördags spelade Julia in 851 873 kronor på V75, mest i hela landet, och det är bara en i raden av V75-vinster som Julia haft den senaste tiden.

Julia Björklund har satt tre raka V75:or och spelat in 1 225 615 kronor – på en vecka.

”Det låter klyschigt, men...”

Det började med Derbyhelgen på Jägersro, första helgen i september, då satte Julia V75 både under lördagen och söndagen. På lördagen spelade hon in 249 742 kronor till sina andelsköpare, och under söndagen spelade hon in 124 000 kronor. För det uppmärksammades hon i tv då ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog gjorde ett vinnarreportage med henne. Av bara farten så satte hon V75 igen i lördags och spelade in 851 873 kronor, mest i hela landet. Hon hade sålt drygt 75 andelar på ATG Tillsammans för 159 kronor styck, och de blev efter vinstsuccén värda 11 511 kronor.

– Jättejättekul så klart. Jag lägger ner väldigt mycket tid på travet, följer det varje dag och läser på väldigt mycket till omgångarna så det är kul att det betalar sig. Jag spelar bara V86 och V75 och fokuserar fullt ut på de omgångarna, berättar Julia Björklund.

Hur såg det vinnande systemet ut?

– Jag hade spik på Esprit Sisu och Disco Volante, och sedan hade jag sex hästar med i sista V75-avdelningen där favoriten Sign Me Up Too vann, bland annat So Gå Ikaros som ger över två miljoner bara på sju rätt, men Sign Me Up Too vann ju enkelt.

Vad har du fått för reaktioner?

– Det är många andelsköpare som har skrivit jättefina saker och varit väldigt glada, och det är det som är det roligaste. Det är lite klyschigt, men det roligaste är verkligen att göra andra människor glada, speciellt de trogna andelsköparna blir man glad för, att de får tillbaka.

”Jag fastnade direkt”

Berätta, har du alltid varit intresserad av trav?

– Nej, det är sedan jag fyllde 29 år. Jag har varit det de sex senaste åren så det är inte så jättelänge jag hållit på, men samtidigt har de sex åren varit intensiva, när jag fick intresset har jag kört stenhårt.

Hur kom intresset för travsporten?

– När jag fyllde år för sex år sedan så hade mina kompisar ordnat ett hemmacasino åt mig, där jag fick spela in pengar. För de pengarna jag spelade in så åkte vi till Solvalla och gjorde ett system för det, jag minns att det var en onsdag och V86. Det var första gången jag var på Solvalla och på trav, och jag fastnade verkligen direkt, säger Julia Björklund.

Så här såg Julias vinnande system ut i lördags på V75
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav