Skräckbilderna – här bryter kusken benet

Foto: Italienske Giuseppe Pietro Maisto ramlade ur vagnen och skadade sig illa.
TRAV

Den italienske kusken Giuseppe Pietro Maisto krockade med svenska Ulf Ohlsson och släpades efter hästen.

Kusken ådrog sig svåra fotskador – och kan bli borta från travbanorna i ett halvår.

– Jag vet inte vems fel det var, vi möttes och gafflarna tog i varandra, säger Ohlsson om dramat.

I det näst sista loppet på Vincennes travbana under söndagens stortrav inträffade en annorlunda och hemsk olycka. Svenske stjärnkusken Ulf Ohlsson krockade med italienaren Giuseppe Pietro Maisto mitt på banan. Ohlsson klarade sig men Maisto ramlade ur vagnen och fastnade med foten i vagnen medan hans häst rusade runt på Vincennes bana. Som tur var kunde en konkurrent få stopp på den skenande hästen efter några hundra meter och Maisto lyckades få loss foten.

I och med olyckan skadade sig den italienske kusken allvarligt i foten och det är nu stor risk att han inte kan köra lopp på ett halvår. Han skadade sig även i höften då hästen rusade runt banan med kusken hängandes bakom. Enligt uppgifter ska kusken ha brutit benet på flera ställen.

För Ulf Ohlsson blev hela Frankrikeresan ett stort fiasko. I loppet var hans häst, Go Green Pellini, mycket svag och långt ifrån segern. En av anledningarna kan ha varit att Ohlsson kört för fullt med sin häst i 700 meter i den första starten, för att sedan upptäcka att det var omstart. Efter loppet fick Ohlsson sig en rejäl utskällning av tränaren till olyckhästen, Jens Bergman, som var mäkta upprörd på Ohlsson. Enligt ögonvittnen på banan var det mycket nära handgemäng på stallbacken efter loppet. Under måndagen pratade Ulf Ohlsson ut om kaoset.

– Det är klart att man inte var nöjd, det hände en incident innan och sedan i loppet blev det bara strul, det tog hårt på hästen. Det var ingen lyckad dag. Vi mötte varandra och gaffla tog i varandra, och jag tänkte oj det var nära, så jag trodde inte att det var allvarligt. När jag vände såg jag att han hängde och satt fast i fotsteget. sa Ohlsson i TV4 Sport.

Vems fel var det?

– Jag vet faktiskt inte. Jag såg han, men jag vet inte om han såg mig, sa Ohlsson.