Tränaren om bråket med svenske kusken

TRAV

Ulf Ohlsson var i söndags inblandad i en otäck olycka på Vincennes i söndags.

Efter loppet blev han utskälld av travtränaren Jens Bergman.

– En olycka kan hända men han tog inte sitt ansvar, därför var jag väldigt upprörd, säger Bergman till Travnet.se.

Bergsåkersprofilen Ulf Ohlsson hade ingen rolig söndag i Paris på Vincennes travbana. Ohlsson åkte dit för att köra Go Green Pellini men hästen var inte som bäst för dagen efter mycket strul innan, under och efter loppet.

Kort innan starten av loppet inträffade en annorlunda och otäck olycka på banan. Ulf Ohlsson krockade med italienaren Giuseppe Pietro Maisto mitt på banan. Ohlsson klarade sig men Maisto ramlade och fastnade med foten i vagnen medan hans häst rusade runt på Vincennes bana.

I och med olyckan ådrog sig den italienske kusken svåra fotskador och nu är hans karriär hotad. För Travnet.se berättar Jens Bergman, som tränar olyckshästen, om olyckan. Efter loppet var Bergman mycket upprörd på Ohlsson och skällde ut honom på stallbacken.

– Jag känner många människor från Sverige och dom är vanligtvis goda sportsmän. Därför är jag mycket upprörd över Ulf Ohlssons uppträdande i söndags:

– Jag förstår att han inte gjorde det med flit, men orsakar man en olycka så vänder man sig om och ser efter så att det gått väl. En olycka kan hända men han tog inte sitt ansvar, därför var jag väldigt upprörd.

Tvingas vila minst ett halvår

Giuseppe Pietro Maisto har opererats och framtiden är väldigt osäker.

– Han kommer kanske aldrig kunna köra lopp igen. Han opererades igår för en spricka i lårbenshalsen och får över huvud taget inte röra sig på tre månader. Som tidigast så är han tillbaka i sulkyn om ett halvår, säger Jens Bergman till Travnet.se.