– Blir inte förvånad om han vinner loppet

TRAV

Han är en av stallets bästa hästar.

I kväll hoppas bröderna Röcklinger på en efterlängtad seger för Långarsbo Blixten.

– Han är kapabel nog att vinna det här loppet och han är verkligen värd en seger, säger Dan Röcklinger.

Fyraårige Långarsbo Blixten har under de senaste månaderna varit lite av en ”skrikhäst” på Solvalla. Flera gånger har experttippare runt om i landet trott på hästen men segrarna har uteblivit.

I kväll, när Solvalla kör V64 med jackpott, startar hästen återigen på Solvalla i V64-5 med 60 000 kronor till vinnaren. Tränar hästen gör bröderna Dan och Björn Röcklinger i Heby och de tror på sin häst i kväll.

– ”Blixten” är kapabel nog att vinna det här loppet. Det är en bra häst men hans problem är att han är långsam från start och får ofta jävligt tuffa lopp. I bland har han fått tredjespår stora delar av loppen men ändå varit med och kämpat. Har vi minsta lilla tur den här gången så är han med på linjen, så är det bara, säger Dan Röcklinger.

Brödernas häst inleder från spår fem bakom startbilen över 2 140 meter med bilstart och får Bo Eklöf i sulkyn för andra gången i karriären. Förra gången Eklöf körde hästen slutade han tvåa.

– Hästen har alltid varit tippad på slutet men inte vunnit så han vinner väl nu när han är bortglömd, det brukar ju kunna bli så. Garderar man loppet tycker jag definitivt att han ska streckas, han är inte alls borta.

Hur högt håller ni Långarsbo Blixten i stallet?

– Vi tror att det är en häst som ska ta över lite i stallet efter de som är bäst nu. Han måste lära sig att öppna bättre från start för pressar man honom så galopperar han men det är bara att jobba med honom och träna så han blir starkare och starkare. Vi håller hästen högt och det skulle inte förvåna mig om han vinner nu, han är verkligen värd en seger.

Ni har även Lichi i V64-1, chanserna där?

– En fin häst som tränat helt okej men som ska köras defensivt inför framtida lopp. Hon går ut för att få ett lopp i kroppen och kusken kommer köra snällt med henne, säger Dan Röcklinger till Trav365.