ATG: Kunden har hört av sig till oss

Foto: Vinnarbutiken Här på Pipcenter i Västra Frölunda lämnade V75-spelaren, som blev ensam med alla rätt, in sin kupong. Nu har vinnaren gett sig till känna för ATG.
TRAV

I lördags tog en spelare hem hela V75-potten på över 24 miljoner kronor.

Nu, två dagar efter vinsten, har vinnaren hört av sig till ATG.

– Det känns skönt att kunden är medveten om att han eller hon har vunnit, säger ATG:s pr-chef Hasse Svennehed.

När Johnny Takter och Yukon Boko vann den sista V75-avdelningen på Solvalla i lördags jublade en V75-spelare i Sverige extra högt. Han eller hon hade blivit ensam på V75 och vunnit över 24 miljoner kronor. Det vinnande systemet var inlämnat på Pipcenter i Västra Frölunda och kostade endast 216 kronor. När Trav365 nådde butiken, bara minuter efter vinsten, hade de ingen information om vinnaren.

Under måndagsmorgonen var Trav365 i kontakt med butiken igen, men de hade fortsatt inte några uppgifter om miljonvinnaren.

–  Vi tror att personen ligger lågt och kommer komma in när hysterin är över, berättade butiksbiträdet Sofia Libert.

”Vill vara anonym”

Men nu, två dagar efter vinsten, har vinnaren, till den sjunde högsta vinsten någonsin på trav i Sverige, gett sig till känna för ATG.

– Kunden har hört av sig till ATG och vill vara anonym, säger pr-chefen på spelbolaget, Hasse Svennehed.

– Kupongen är inlämnad till bank. Det är skönt att kunden är medveten om att han eller hon vunnit, fortsätter Svennehed.

Det vinnande systemet kostade alltså 216 kronor och var spiklöst. Efter vinsten har det diskuterats om det var ett utskrivet system eller ett singelsystem. Det mesta talar för det sistnämnda.

– Man kan diskutera om 216 kronor är ett singelsystem eller ett utskrivet system. Det här systemet var inlämnat på ombud, och det kan finnas utskrivna system där också, men det är inte så vanligt. Om det hade varit ett utskrivet system borde de finnas en kupong med sex rätt hos Pipcenter, men det gör det inte. Det troliga är att det är en singelkupong, säger ATG:s pr-chef Hasse Svennehed.

”Köpt blommor”

Kunderna i butiken tycker att det är roligt och många pratar om vinsten.

– Det här är jätteroligt för butiken, att vi har fått en sådan vinst. Folk vet vilka vi är, det här ger en kick. Folk som inte annars kommer in i butiken besöker oss, säger Sofia Libert.

Istället för att fira med miljonvinnaren har butiken firat vinsten med alla kunder.

– Vi har köpt blommor till butiken och ätit lite godis för att fira.