Nybrink: Mejlen började plinga in

TRAV

Hatmejlare är dumma i huvudet.

Svanstedt gjorde en tavla.

Nu ger han mig rätt också.

Och bättre dissa än hissa.

Nu blev ni arga igen. Hann knappt öppna käften i lördags förrän mejlen började plinga in. Jag måste sluta klaga på Åke Svanstedt. Nu får det vara nog – or else… Suck, sluta hota. Boka en tid och plats i stället, så ses vi. Mano a mano.

Eftersom många hatmejlare inte har alla getter hemma (här får ni lita på mig) är en grundlig förklaring på sin plats:

1) Jag tycker att Åke Svanstedt är en av världens absolut bästa körsvenner. Han är dessutom den bästa kusken att spela på. Svanstedt kör nämligen alltid för seger, ofta på ett publikfriande och spektakulärt sätt. Hur cool var till exempel inte styrningen med Classic Tile i lördags? När han satt och petade sig till näsan och kanske drog iväg ett mess (?) samtidigt som han lätt uttråkad gled till spets efter 800 meter. Konkurrenterna måste ha känt sig extremt små då. Divigt och helt underbart, att liksom göra en grej av det. 

2) Att jag sedan tycker att Svanstedt gjorde en blunder i V75-6 med Dollar Access är väl inte så konstigt? Varför lät han inte bli att köra undan 200 kvar? Alla utom vinnande Campbell Ås, som han hade fastlåst i rygg, var trötta. Om Åke kör 1.18 sista 300 vinner han nog. Klocka själv ledaren så fattar ni. 

3) Om det varit en ordinär kusk hade jag aldrig gastat om bortkörning. De flesta är nämligen inte bättre än att de kör undan. Men nu var det ju Åke Svanstedt – en av de bästa vi har. Inte ska han göra en sådan tavla. På sin egen hemsida erkänner han också sitt misstag, vilket han ska ha pluspoäng för.

Köp inte snicksnacket

Jan Timonen är alltid läsvärd. Han skrev en viktig sak på pokermagazine.se förra veckan. Det handlade om hyllningskören efter Wellino Bokos vinst i försöket i Eskilstuna. Han påpekade att det är en sak att hylla med hjärtat – det är okej – men som spelare bör man vara kritisk i överkant. Det gäller att hålla sig kall och objektiv.

Håller med Timonen. Man ska, till  exempel, inte köpa att en häst har

krafter kvar men ”att han blev ensam och bekväm”. Tro på vad du ser, köp inte  snicksnacket. Man ska inte naivt svälja bortförklaringar som ”visst, det blev  galopp i bilprovstarten men så brukar han göra. När det blir dags för lopp skärper han sig”.  Eller ”jag körde undan för att

hålla honom skärpt, det där fattar inte folk som aldrig kört häst”. Låt dem inte komma undan med det svamlet.