Utdömd och sågad – nu radar han segrar

Uppdaterad 2011-09-29 | Publicerad 2011-09-28

Anders Hesselgren och Jasper Lane som radar segrar.

Han var skadad, utdömd och gavs bort nästan gratis.

Nu radar Jasper Lane segrar och imponerar stort.

En stor anledning: Hovslagaren och idésprutan Anders Hesselgren.

– Jag vet inte vad jag ska säga, eller var jag är någonstans, sa ägaren och tränaren i vinnarcirkeln efter loppet.

Tyskfödde hästen Jasper Lane började karriären strålande i sitt hemland. Travaren radade upp segrarna, men succén stoppades upp av en allvarlig skada. Det var då den svenske hovslagaren Anders Hesselgren, tidigare krönikör ”Doktor Trav” på Trav365, kom in i bilden. Han köpte en annan häst från Tyskland och fick Jasper Lane på köpet, princip helt gratis.

”Effekterna är enorma”

Nu tränas hästen av Anders och Lasse Hesselgren som har sin springare på Örjans Kihlströms gård. Och det har verkligen blivit succé. Under onsdagskvällen vann tioårige Jasper Lane från utvändigt om ledaren och har nu två raka segrar.

– Jag vet inte var jag är någonstans. Hela den här veckan har varit helt...det går inte alltså. han blir förmodligen bäst som tolvåring. Effekterna är så enorma, med det jag håller på att jobba med, sa Anders Hesselgren i vinnarcirkeln.

Det Hesselgren håller på att jobba med är en speciell typ av skoning.

– Om någon skulle se skoningen så hade de nog inte fattat någonting. Skorna har räddat honom, det vill jag säga, förklarade han i en tidigare artikel på Trav365.

Kihlström: ”Strongt gjort”

Vinnarkusken under onsdagskvällen var Örjan Kihlström, som har hästen ståendes på sin gård. Han hyllade Anders och Lasse Hesselgren för sitt arbete med hästen.

– Han är otroligt duktig och gör ett kanonjobb. Hästen står på min gård, men jag hyr bara ut boxen. Det är Anders som gör allt jobb. Hästen kändes otroligt fin. Det är inte så vanligt att en tioåring vinner så här enkelt från utvändigt ledaren. Det är kul att köra hästar som är pigga och glada, det är strongt gjort, sa Kihlström.