Försökte sparka Svanstedt i V75

Publicerad:
Uppdaterad:

Före loppet blev Zeb de Castella tokig och försökte sparka Åke Svanstedt. 

Men när starten gick hade Svanstedt full kontroll på hästen.

– Han blev stollig och skärrad och hytte mot mig, säger Svanstedt.

Minuterna innan andra V75-avdelningen blev dramatiska för Åke Svanstedt. Stallet provade att sela Zeb de Castella med en mindre vagn än vanligt. Det gillade inte hästen alls. Han försökte sparka Åke Svanstedt och blev även livrädd för en traktor och rusade in på innerplan.

– Vi hade en annan mindre vagn som vi inte haft tidigare på hästen, han tyckte vagnen var för trång, och han blev stollig och skärrad. Och det fortsatte han att vara även fast vi bytte vagn. Zeb de Castella hytte och tänkte slå mot mig, det var inte alls kul. I loppet var han var bra och skötte sig, nästa gång kör vi med hans vanliga vagn, säger Åke Svanstedt.

Skötte sig

När starten väl gick skötte sig Zeb de Castella klockrent. Åke Svanstedt kunde enkelt hålla ledningen från innerspåret. In på upploppet utmanades han rejält av U.Bergs Otto, men kunde hålla nosen först i en tät slutstrid och vinna loppet med 100 000 kronor i förstapris.

– Vilken pärs, han höll på och krånglade innan så jag blev helt skakis. Han var ju inte ens ute på banan, jag trodde de skulle stryka honom. Men nu känns det bra, säger ägarna i vinnarcirkeln.

Trav365

Publicerad: