Fixade 67 milj – nu kan han slå till igen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-11

Skrällhästen ordnade miljonutdelning på V75 – en man vann 67 miljoner kronor

Midsummer King och Mikael J Andersson skrällde på V75 för snart ett år sedan. På lördag kan det vara dags för skrällhästen att vinna igen.

I fjol skrällde han och fixade rekordutdelningen på V75.

Vid lördagens V75 på Åby kan Mimmi Elfstrands Midsummer King ordna miljoner på V75 igen.

– Han har toppform, säger tränaren Mimmi Elfstrand.

Mimmi Elfstrand.

Det var vid Axevallas tävlingar i februari i fjol som en ensam vinnare tog hem hela potten på V75. En man i 30-års åldern från södra Sverige prickade in alla rätt och vann otroliga 67 miljoner kronor.

Den första skrällen under V75-dagen stod Mikael J Andersson för med Mimmi Elfstrands Midsummer King. Hästen vann till över 27 gånger pengarna och var en i raden av flera skrällar den dagen.

Startar i lärlingsloppet

Vid lördagens V75 på Åbytravet kan det vara dags för Midsummer King att skrälla igen och fixa årets första miljonutdelning på trav. Just nu är hästen bara streckad på två procent. Midsummer King startar i lärlingsloppet, V75-mästarna, och den här gången sitter Ville Karhulathi upp i sulkyn.

– Hästen är i toppform, sedan är det alltid lite krångligt att stå på springspår med tillägg. Det är svårt att komma ner och komma till bra. Men löser det sig bra på vägen kan han vara med långt framme, berättar Mimmi Elfstrand.

Har toppform

Vid den senaste starten på Axevalla i början av januari slutade hästen tvåa på V65.

– Sist gick han i dödens och gjorde det bra. Hästen har toppform. Han gick ett jobb med sulky i dag, han är väldigt lätt-tränad. Det är inte ofta det strular med honom, allt är som vanligt bara inför lördagen, säger Mimmi Elfstrand.

Höjt sig några snäpp

Vid V75-tävlingarna på Jägersro förra helgen var banan lerig och allt annat än bra, men en svår bana är inget som bekommer Midsummer King.

– Han är nästan gynnad av konstiga och snöiga banor. Det är ingen fara för hans del om banan är svår som det var den gången. Han verkar vara i toppform och i dödens, som han gick senast, har han inte gått på länge innan det senaste loppet. Jag hoppas att han har höjt sig några snäpp sedan senast, säger hon.