”Han nästan lyfter och svävar i väg”

Foto: Seger 100 Per Lennartssons framgångar fortsätter. I dag vann Alvena Pele Gävle Stora Pris.
TRAV

Per Lennartssons fina framgångar fortsätter.

Alvena Pele vann Gävle Stora Pris vilket var seger 100 för tränaren under året.

– Vårt stall går som tåget, det är kanon, sa en strålande glad Lennartsson på väg till vinnarcirkeln.

Spets och slut. Så trodde många att det skulle se ut för Per Lennartsson och Alvena Pele i Gävle Stora Pris, gulddivisionen, i dag på V75.

Resultatet: Exakt så.

”En kanonsäsong”

Alvena Pele visade upp sin rysliga startsnabbhet och ryckte åt sig ledningen i ett nafs. Väl i ledningen såg hästen lagom laddad ut. Upp på utsidan kom Reven d´Amour och Fredrik B Larsson som höll tempot uppe. In i den sista svängen satt de båda med ton i linorna, men in på upploppet tröttnade Reven d´Amour. Då kom i stället Sanity, som gjorde debut i gulddivisionen, fort ute i banan. Det blev strid in på linjen, men Alvena Pele kvastade till slut undan på lätta fötter. En ny framgång för Stall Lennartsson som fortsätter att imponera.

– Han har ett sånt härligt steg. Han nästan lyfter och svävar i väg, kommenterade tränaren Alvena Peles startsnabbhet efter loppet.

Han fortsatte:

– Pele orkar bättre nu, men jag tyckte att han var lite seg i slutet, men han var lite märkt av en lång säsong. En kanonsäsong har han gjort. Vårt stall går som tåget, det är kanon, fortsatte Per Lennartsson innan han entrade vinnarcirkeln på Gävletravet för att ta emot publikens jubel.